Mechanizmy Certiny, przynajmniej z lat 60-70 nie były numerowane.
Koperty różnie, moja jedna ma numer, druga nie, a pokazywana DS ma kopertę robioną przez Huguenin Freres z numerem, ale pewnie producenta.
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#5 Wysłany: 2013-10-27, 20:51
Woj_Woj napisał/a:
hmmm Mechanizmy Certiny, przynajmniej z lat 60-70 nie były numerowane.
Koperty różnie, moja jedna ma numer, druga nie, a pokazywana DS ma kopertę robioną przez Huguenin Freres z numerem, ale pewnie producenta.
Mechanizmy nie były, ale koperty owszem. Moja ma nr.
W sumie to wiem co to za model, jaki ma mechanizm, i mniej więcej z jakich lat pochodzi.
Chciałem tylko dokładniej określić rok produkcji, bo skoro bili numery, to chyba można jakoś je przypisać do konkretnego roku.
_________________ The future will start tomorrow, not today.
a moja Certina Club 2000, na oko z początków lat 70-tych, ma dwa numery na kopercie;
9640590
4102188
... to chyba ślepa uliczka ... ...gdyby była dokładna baza, to byśmy wiedzieli ...
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#12 Wysłany: 2013-10-31, 23:40
Yakovlev napisał/a:
Ale skoro są nabite, to może można
a widział Wojnę domową? Aż trzy pilniki? Po co aż trzy? Nie wiem synu może mieli wolne miejsce to dali. Może tu też mieli wolne miejsce to dali numery
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#14 Wysłany: 2013-11-01, 00:22
może w kiblu byli jak schodziła jakaś partia produkcji
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.