#1 Wysłany: 2013-09-28, 19:35 Gdzies mi do głowy wpadło i szukam... pilota w pvd.
Dobra-niedawno był temat i wyszło, że najpierw zakupię parnisa nurka, następny w kolejce był lotnik.
Do tego pomyślałem że wartoby było za jednym zamachem załatwić sprawę lotnika jak i chęci posiadania czarnego zegarka i znalazłem sobie coś takiego http://www.manbushijie.com/productshow-841-2.html .
Czyli koperta w pvd i beżowe indeksy na tarczy. Wszystko ładnie pieknie, tylko kurka ten rozmiar przed którym wszyscy mnie ostrzegają. Łapkę mam z 17cm (było sporo więcej ale sobie schudłem ) , niby płaska jak naleśnik, big mako daje radę i nie tylko się mieści ale i trochę wolnego miejsca zostawia (ale jest 3 mm mniejszy i jakieś 3-4 którszy).
Strach jest bo wg papierowego "modelu" parniak będzie na nadgarstku na styk.
Dlatego też postanowiłem jeszcze zanim kliknę popytać czy ktoś widział jakiegoś innego fajnego i niedrogiego (czyli do 150-200$ ale jak coś super się pojawi to rozważe dozbieranie) pilota z czarną tarcza, pvd i vintage (czy tam beżowymi) indeksami.
Mechanizm-fajnie gdyby był mechanik ale w tej kasie to pewnie tylko parnis, kwarce też wchodzą w grę (ale od razu zaznaczam że parnis top gun i Timex IQ Men's Fly Back Chrono odpadają bo mnie jakoś nie przekonują )
Pies czy kot?: pies Pomógł: 33 razy Wiek: 48 Dołączył: 23 Cze 2013 Posty: 2203 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 2013-10-04, 17:15
czesc, a jak się ma koperta forumowego do Parnisa 44mm pilot? leży lepiej, podobnie. Widziałem dwie opcje 42 i 44mm.
na podstawowego lotnika planuję tisella, to może rzeczywiście tego w PVD?