wstępnie zdecydowałem się na zakup modelu 8900 czarnego ze srebrnym wykończeniem. przymierzałem go w time trendzie i szukam jeszcze jakiś opinii pozytywnych bądź negatywnych na jego temat. czy mógłby ktoś wrzucić swoją opinię?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#3 Wysłany: 2013-09-10, 12:24
waldek72, rozumiem że chodzi Ci o model GR-8900-1ER z modułem 3269?
W sumie nie ma on żadnych "bajerów" typu termometr, barometr, pływy, czy fazy księżyca, to prosty "G" i nie bardzo wiem czego oczekujesz jako opinii?
Wszystkie funkcje jakie ten zegarek posiada działają w sposób zgodny z instrukcją, zegarek jest duży i na nadgarstku przypomina przenośny system do wykrywania i niszczenia nowoczesnych rosyjskich łodzi podwodnych - ale to już wiesz i jest to albo plusem (jeśłi ktoś taki wygląd lubi) albo minusem, jeśli ktoś tego nielubi albo ma nadgarstek o wątlej budowie, na którym zegarek wygląda śmiesznie.
Zegarek jest solidnie zrobiony - jak każdy "G"
Punktualnym - jak każdy qwarc
Pasek jest przyjemny i utrzymuje zegarek we właściwym miejscu - jak prawie każdy "plastik-guma"
Jest solar - który też jest albo plusem albo minusem - w zależności co kto lubi.
Metalowy pierścień na bezelu również może być plusem, bo ujmuje nieco z plastikowego wyglądu zegarka, ale może też być minusem bo wiadomo - może się porysować.
Jak Ci się podoba - to kupuj, jeśłi czytałeś coś o "G" to będziesz zadowolony...
Na łapsku:
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2013-09-10, 12:26, w całości zmieniany 1 raz
dzięki bardzo, dokładnie chodziło o wersję ze srebrnym bezelem, trochę przez to podobny do mojego poprzedniego 7700. jeśli chodzi o opinie to właśnie chodziło głównie o solar, jak się sprawuje itp. ale z tego co czytam to raczej już technologia jest dopracowana.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#5 Wysłany: 2013-09-10, 12:42
waldek72 napisał/a:
dzięki bardzo, dokładnie chodziło o wersję ze srebrnym bezelem, trochę przez to podobny do mojego poprzedniego 7700. jeśli chodzi o opinie to właśnie chodziło głównie o solar, jak się sprawuje itp. ale z tego co czytam to raczej już technologia jest dopracowana.
W sprawie solaru to nie mogę za wiele powiedzieć bo mam zegarek od niedawna - ale wybierając ten rodzaj zasilania kierowałem się głównie tym że zegarek dzięki temu rozwiązaniu jest w zasadzie bezobsługowy. Casio produkuje sporo modeli zegarków zasilanych ogniwem solarnym, i to nie tylko "G", wiec obstawiam że jakby coś było z solarem nie tak to na 100% producent nie pakował by się w takie rozwiązania i nie wkładał takiego ogniwa do zegarków dając przy tym na nie gwarancję na 6 lat...