Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#1 Wysłany: 2018-11-16, 14:04 Casio DW-5600 - problem z zasilaniem
Tytuł brzmi gorzej niż jest w rzeczywistości, ale już wyjaśniam o co chodzi
Na oryginalnej baterii prosto ze znanego amerykańskiego sklepu z książkami Gnida (znaczy zegarek właściwy) działała około *pięciu lat. Działała by dalej, ale zaczął szwankować dźwięk i strasznie mnie to irytowało. Szczególnie kiedy nastawiłem sobie timer na pompę wody do ogródka i poszedłem jeść obiad, a timer nie zadzwonił
W porozumienu z Internetem doszliśmy do wspólnych wniosków, że bateria chyba słaba.
Tej wiosny podjąłem więc ciężką decyzję o przeszczepie. Pobiegłem do supermarketu i zakupiłem odpowiednik zgodny ze specyfikacją w cenie cirka about 12 PLN za dwie sztuki. Z najwyższej półki jaka była. Zamontowałem z pełną ostrożnością i zegarek śmigał aż miło. Aż tu nagle listopad i problem dźwiękowy zaczął powracać.
Pytanie więc:
gdzie mogę zakupić taką baterię, żeby nie padała po pół roku? Bo DW-5600 to twarda maszyna, ale te plastikowe gwinty wielu wymian raczej nie wytrzymają...