Szanowni i zacni muszę wymienić baterię w tym cacku i teraz się zastanawiam:
- odnieść do zegarmistrza, jeśli tak to co z WR?
- czy kupić klucz i wymienić sam, jednak jak to odkręcić jedyny otworek to ten widoczny na zdjęciu no i co z WR?
co wy gadacie zaraz się za niego biorę
a WR jest dobre, używam go na basen, a często chodzę więc mi potrzebny taki WUŁ
zanim się przesiądę na deep'a, teraz takie ładne wyszły pvd całe...
dziękuję i już się biorę do roboty...
[ Dodano: 2013-06-11, 17:52 ]
zrobione TYLKO macie jakiś pomysł albo patent jak dekielek włożyć z powrotem,
bo za cholerę nie chce wejść ?
[ Dodano: 2013-06-11, 18:08 ]
dako napisał/a:
[ Dodano: 2013-06-11, 17:52 ]
zrobione TYLKO macie jakiś pomysł albo patent jak dekielek włożyć z powrotem,
bo za cholerę nie chce wejść ?
Ja wciskałem dekiel przy pomocy imadła. Jako podkładek użyłem rynienek do układania kabli - akurat miałem pod ręką. Generalnie jako podkładki proponuję coś co pęknie szybciej niż szkiełko
Sylwek [Usunięty]
#9 Wysłany: 2013-06-11, 19:14
dako, myślę sobie,że skoro nie chcesz na siłę wciskać dekla ,to możesz wykorzystać do tego celu fizyczne właściwości metali , a więc :
pod wpływem ciepła metal się rozszerza ,czyli podgrzać kopertę by wypadało , no ale to może spowodować nadtopienie uszczelki przy wkładaniu dekla
więc pozostaje druga opcja , wrzuć dekiel na 0,5 godziny do zamrażalnika i spróbuj wcisnąć
Domowym sposobem, sukces udało mi się osiągnąć tak:
- znalazłem "podkładkę" (jakaś nakrętka od rur do wody - z tworzywa sztucznego), taka żeby oprzeć o nią kopertę (szkiełko, swobodnie, w otworze nakrętki)
- ułożyłem na blacie stołu, w osi stołowej nogi: podkładka, zegarek, miejscem na dekiel do góry
- nałożyłem dekiel, starałem się równo położyć dekiel w osi zegarka
- baaaaardzo mocno nacisnąłem, starając się żeby nacisk był w pionie
- dekiel wskoczył na swoje miejsce
Generalnie to praska była by wygodniejsza Zanim spróbowałem, nie spodziewałem się jaka siła jest potrzebna
Zapewne można pomagać sobie jakimś przedmiotem w roli "stempla" coby wygodniej naciskać.
Jednak, w Twoim przypadku, może być problem z podparciem, ze względu na bezel.
_________________ John Smith
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-06-11, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
o qqqqwa,
007 zgłoś się,
nie sądziłem, że to takie manewry militarne będą
idę na dół, do ZAMRAŻARY, zobaczymy
[ Dodano: 2013-06-11, 22:45 ]
mission complet
zamrażara ok 20-25min, dekiel w woreczek, po wyjęciu szmatka, zegarek na kawałku deseczki bezelem do deseczki, od dekielka klucz francuski plus holajzda
ale strzeliło jak "wszedł" , już myślałem, ze szkiełko ale nie to dekielek na miejscu