Wzięło mnie ostatnio na pasek jakiś wiązany jak krawat. Zanabyłem taśmę, szlufki, pożyczyłem od żonki nitkę i igłę, no i powoli rodzi się mój nato
Fotka jak na razie kijowa, z lampą robiona. Jak skończę to wrzucę jakieś lepsze.
Uploaded with ImageShack.us
Odpowiedz do tematu
: Dłubanina w nylonie
:
Wow!!!
Uszyj coś dwuczęściowego!!!
Wygląda na grubawy, więc podwójnie zszyty może być przyzwoicie gruby!!!
Uszyj coś dwuczęściowego!!!
Wygląda na grubawy, więc podwójnie zszyty może być przyzwoicie gruby!!!
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Ma około 1mm grubości, będzie gotowy to wrzucę fotki z seiko 5 i monsterem, to jakieś porównanie umożliwi. Co do dwuczęściowego to tak jak piszesz, myślałem żeby zszyć podwójnie, ale to może w długi weekend, na razie chcę to nato skończyć Mam jeszcze czarną, niebieską i piaskową taśmę
:
Przemek, Borewicz probował robic nato. Skarżył się na problemy z dziurkami chyba.
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Ostatnio zmieniony przez Przemek 2013-04-25, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
Chyba będę przypalał gwoździem albo czymś tego pokroju Tak na serio to robienia dziurek w tym materiale boje się najbardziej
edit: doczytałem, że raniły takie dziury w łapę
[ Dodano: 2013-04-26, 22:39 ]
Na razie przymiarka, wypalenie dziurek zostawię sobie na jutrzejsze popołudnie
edit: doczytałem, że raniły takie dziury w łapę
[ Dodano: 2013-04-26, 22:39 ]
Na razie przymiarka, wypalenie dziurek zostawię sobie na jutrzejsze popołudnie
Ostatnio zmieniony przez Przemek 2013-04-25, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
:
A jak sobie zostawisz odpowiednio długą końcówkę, żeby przewlec przez ringi solidnie, to nie obedzie się bez dziurek?
Kurde.. fajnie Ci to wyszło. Może się do Ciebie uśmiechnę o taki
Kurde.. fajnie Ci to wyszło. Może się do Ciebie uśmiechnę o taki
:
wygląda super
:
A może żeby się oczka nie pruły to zrobić z oczek krawieckich dostępnych w pasmanterii?
:
Fajny, gdzie kupuje się takie taśmy?
Pozdrawiam,
Bartek
Bartek
:
Szymon, bez problemu da się nosić w taki sposób jak piszesz, bez dziurek i zapinki, tylko od strony gdzie jest jedna sprzączka chyba powinny być wtedy dwie, żeby pasek fajnie zawinąć. Nosiłem go tak dziś, co prawda bez tej jednej brakującej szlufki i raczej nie zauważyłem, żeby się jakoś bardzo luzował.
jaceh, dzięki
Toyota, te oczka z pasmanterii mają dość dużą średnicę, zajmowałyby pewnie 1/3 jak nie połowę szerokości paska, ciężko też byłoby go przewlec przez szlufki tak mi się wydaje
Bartek, W dobrze zaopatrzonej pasmanterii powinieneś dostać. Minus jest taki, że rozmiarowo są co 5mm, czyli 20, 25, 30.
Ukończyłem dziś ten pasek, tak jak się spodziewałem największy problem był z dziurkami, tzn zrobić je łatwo, ale na makro nie wyglądają bardzo estetycznie Przeszycia też wyszły jak wyszły
jaceh, dzięki
Toyota, te oczka z pasmanterii mają dość dużą średnicę, zajmowałyby pewnie 1/3 jak nie połowę szerokości paska, ciężko też byłoby go przewlec przez szlufki tak mi się wydaje
Bartek, W dobrze zaopatrzonej pasmanterii powinieneś dostać. Minus jest taki, że rozmiarowo są co 5mm, czyli 20, 25, 30.
Ukończyłem dziś ten pasek, tak jak się spodziewałem największy problem był z dziurkami, tzn zrobić je łatwo, ale na makro nie wyglądają bardzo estetycznie Przeszycia też wyszły jak wyszły
:
Moze jak by klamra była inna z ostrym jezyczkiem obyłoby sie bez robienia dziurki ta tasma chyba jest tak plkeciona ze dałoby sie wbic poprostu jezyczekj , co ?
:
revolta, dobry pomysł, zobaczę przy następnym jak w innym kolorze sobie zrobię. Mam też zamiar popełnić zwykły dwuczęściowy z podwójnej warstwy materiału i tam już chyba innej opcji nie ma jak dziura, ewentualnie te oczka krawieckie, ale musiałbym je obadać, jakie dokładnie duże i wysokie są.
:
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2013-04-27, 19:06, w całości zmieniany 1 raz
Co do oczek kaletniczych np.
http://aspsklep.pl/advanc...?keywords=oczko
Pewnie znajdziesz coś w średnicy 2-3mm
http://aspsklep.pl/advanc...?keywords=oczko
Pewnie znajdziesz coś w średnicy 2-3mm
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2013-04-27, 19:06, w całości zmieniany 1 raz
:
Toyota, najmniejsze to 4mm średnicy zewnętrznej, w sumie może by się nadały
Zrobiłem dziś dwuczęściowy do monsterka
Chyba następnym razem na maszynie do szycia będę szył, gęściejszy ścieg będzie przez to i chyba bardziej wytrzymały.
Zrobiłem dziś dwuczęściowy do monsterka
Chyba następnym razem na maszynie do szycia będę szył, gęściejszy ścieg będzie przez to i chyba bardziej wytrzymały.
:
Odpowiedz do tematu
Bardzo fajne te paski
Co do dziurek, to nie wiem czym robiłeś, ale może można spróbować takim "wybijakiem" jak się robi dziurki w skórzanych paskach . Kosztuje takie coś parę złotych w sklepach typu Castorama, czy inne OBI powinieneś dostać. potem lekko opalić brzegi żeby się nie "siepało" i może być fajnie. Są dostępne w średnicach 2mm i 3mm (oczywiście większe też, ale chyba tutaj nie trzeba większych).
Co do dziurek, to nie wiem czym robiłeś, ale może można spróbować takim "wybijakiem" jak się robi dziurki w skórzanych paskach . Kosztuje takie coś parę złotych w sklepach typu Castorama, czy inne OBI powinieneś dostać. potem lekko opalić brzegi żeby się nie "siepało" i może być fajnie. Są dostępne w średnicach 2mm i 3mm (oczywiście większe też, ale chyba tutaj nie trzeba większych).