Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 03 Paź 2012 Posty: 1091 Skąd: Liegnitz
#6 Wysłany: 2013-01-26, 22:17
Te czterdziestki są ryczące i wspaniałą mają linię życia daną przez wcześniejszych właścicieli.
A Mołnia sama marka dla mnie wartościowa i podziwiana,graty Kris
_________________ Czas jest moim sprzymierzeńcem.
Ostatnio zmieniony przez Volturi 2013-01-26, 22:19, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#7 Wysłany: 2013-01-26, 22:27
Te Mołnie były też w takich kopertach(bez kominka z biglem oczywiście):
Koperty te były fabrycznie przerabiane z kieszonkowych. Mój znajomy ma takich Mołni więcej z uszami takimi i takimi z tym samym jednym wariantem tarczy oczywiście. co ważne to koronka ww zegarku przedstawionym przez Krisa jest oryginalna w tym który przedstawiłem miałem taką samą , a i znajomy tez takie same ma w swoich zegarkach. Zegarki te były produkowane od 1948 -52 w drugiej moskiewskiej.
Uwaga, Uwaga!
Tak pękną tarczę w tymże zegarku mam dzięki uprzejmości Sylwestra LDZ z Ući.
_________________ Pozdro!!!
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-01-26, 22:35, w całości zmieniany 2 razy
Koperty te były fabrycznie przerabiane z kieszonkowych. Mój znajomy ma takich Mołni więcej z uszami takimi i takimi z tym samym jednym wariantem tarczy oczywiście. co ważne to koronka ww zegarku przedstawionym przez Krisa jest oryginalna w tym który przedstawiłem miałem taką samą , a i znajomy tez takie same ma w swoich zegarkach. Zegarki te były produkowane od 1948 -52 w drugiej moskiewskiej.
Uwaga, Uwaga!
Tak pękną tarczę w tymże zegarku mam dzięki uprzejmości Sylwestra LDZ z Ući.
Kaido2 - wydaje mi się że były produkowane wczesniej Kupiłem ostatnio Mołnię sygnowaną na 1947 rok Czekam aktualnie na przesyłkę więc nie zrobię zdjęcia. Jak dojdzie to doślę
Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#11 Wysłany: 2013-02-11, 21:09
A może jakiś totalny modzik by wypalił? Czytałem przed chwila o modach seiko i tak sobie pomyślałem, że z ruskimi to jak można pofolgować pomodować...
A tak na marginesie to ostatni nabytek Spama unaocznił mi, że oprócz Mołni i przedwojennych kieszonek na bazie projektów niemieckich i szwajcarskich (z teksów czytanych dekadę temu coś sobie kojarzę ) to były też Złotouste K43, a więc kolekcję madeinussr czas uzupełnić.