Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 544 Skąd: Białystok
#1 Wysłany: 2013-02-05, 13:32 Pasek do Mini Fiddy na chudą łapke
Witam.
Jaki pasek Państwo polecą do mini fiddy na płaski nadgarstek ok 17,5cm? Mam chińskiego handmejda, ale jest dla mnie za gruby ma 4,5 -5mm grubości i przy klamrze odstaje bardziej jak zegarek, po prostu jest zbyt masywny na moja wątłą witkę. Dla zobrazowania probelmu fota:
Myślałem o jakims paseczku o grubosci 3mm, ale wiekszosc tych masywnych ma 4mm np. Pattini. na allegro znalazłem całkiem przyjemnie wyglądające paski Ravenna o grubosci 3mm http://allegro.pl/bardzo-...2893961242.html Miał ktos z tymi paskami stycznosc? Ewentualnie co innego mozecie mi polecic?
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak
Polecić to mogę handmejda od pachotwórców forumowych
Załóż jakiś cieńszy pasek na próbę, sprawdź czy grubość ci odpowiada i pisz do chłopaków zamówienie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#3 Wysłany: 2013-02-05, 19:26
Tyle, że z cieńszym paskiem będzie problem. Nie wiem jak inni, ja raczej nie mam skór na paski poniżej 4mm.A te 4mm to już jest mało jak na handmejda moim zdaniem. Jeszcze zależy co ko wymaga od ręcznie robionego paska. Jakbym miał egzotyki, to pewnie miałby koło 3mm...
_________________ FORZA Robert! RK WRT
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#5 Wysłany: 2013-02-05, 19:48
Wiesz, skóra układa się różniście, tutaj jest widać dość elasytyczna ale chyba nie zapamiętuje kształtu i tym sposobem odstaje. Ja bym proponował zakupić jakiegoś fabrycznego, np Riosika, albo coś bardziej budżetowego i zrobić sobie testa.
No i czy ktos miał doczynienia z paskiem do którego link podałem w pierwszym poście? Wizulanie sprawia wrażenie miekkkiego i solidnego, nie wyglada jak by był wypchany gąbka w środku. A np. pattini wyglądają na straszne sztywniaki ;P
Ostatnio zmieniony przez LukasVanElvis 2013-02-05, 20:21, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#10 Wysłany: 2013-02-05, 20:33
LukasVanElvis napisał/a:
No i czy ktos miał doczynienia z paskiem do którego link podałem w pierwszym poście? Wizulanie sprawia wrażenie miekkkiego i solidnego, nie wyglada jak by był wypchany gąbka w środku. A np. pattini wyglądają na straszne sztywniaki ;P
Ja miałem ten pasek, kupiłem na E-Bay'u, bardzo miękki i porządnie zrobiony. Polecam.
Tu masz taniej ..
[ Dodano: 2013-02-11, 16:10 ]
Przyszedł do mnie paseczek. Jestem pan zadowolony Nie za gruby nie za chudy, wygodny i pasuje stylem do maryny. Niestety zdjecia nie zrobię bo mi padł aparat w kalkulatorze ;/