Od momentu załapania bakcyla zegarkowego, jednym z najciekawszych elementów rzutujących na odbiór zegarka, potrafiących
diametralnie zmienić odbiór zegarka czy to na ręce właściciela czy na fotografii jest dla mnie pasek.
Oglądając paski uderza mnogość rozwiązań, paski firmowe i handmage, paski skórzane, parciane, natto strapy czy wytwory abstrakcyjne jak prace Delauriana. Obejrzałem, przeczytałem, zachłysnąłem się setkami stron i zdjęć.
Wpierw były zakupy: nici, igły, skóra, narzędzia, kremy, kosmetyki, itd. Potem pierwsze krojenie i szycie. Pocięte palce, ślady po igle. Pierwsze sukcesy i niesamowita radość.
Następnie poszedł metal, przyznaje się bałem się ciężkiej obróbki stali, więc wybór padł na stop aluminium. Cięcie, szlifowanie, polerowanie, nawiercanie i wielkie zadowolenie z ciężkiej pracy.
Pracuje zawodowo na kreatywnym stanowisku i takie też wychodzą moje paski. Niektóre fantazyjne i delikatne, częściej prawdziwe pachy, nieporęczne, twarde, dodające swoją wagę do zegarka.
Czasami rozwiązania są nietypowe, farbowanie nici pigmentami solwentowymi, pasek tak gruby że wymagał specjalnego przemyślenia kwestii klamry, wycinanie napisów w skórze, oraz dziesiątki innych.
Nie dodaje ideologi do tego co robię, szyje dla siebie, nosze z dumą i radością.
Myślę że przyszedł czas pochwalić się na forum, wybór forum Chinawatches padł z racji, iż mam wrażenie nic nie ujmując naszemu forum, iż moje paski bardziej pasują tu niż do piramidy prestiżu KMZiZ.
Tak więc Panowie witam w moim świecie.
Ostatnio zmieniony przez auza 2012-10-05, 10:54, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#4 Wysłany: 2010-01-27, 16:29
Hej Auza , z wyborem miejsca opublikowania swoich dziel nie mogles lepiej trafic , my tu wspieramy ludzi ktorzy robia swoje paski , zegarki , rotomaty . Generalnie takie poczynania sa tu bardzo cenione. Bardzo podobaja mi sie twoje profesjonalne paski wlasnej roboty. Jesli to jest projekt komercyjny to juz mnie nie stac , twoje paski wygladaja jak milion $.
Poza zajebistymi paskami, trzeba też kumotrowi Auza przyznać że foty i collage zrobił pierwyj sort - no ja się kurde balans obsliniłem jakbym był lekko 50 lat starszy ...
Darecki [Usunięty]
#14 Wysłany: 2010-01-27, 16:55
Pasior z chińskimi krzaczkami genialny ... pozostałe również ale ten wzbudził we mnie największe emocje Odwaliłeś chłopie kawał roboty, kolejny utalentowany strap maker, brawo