Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#1 Wysłany: 2012-09-15, 12:10 zegarki niemieckie - przegląd
Jakoś tak przypadkiem trafiłem na stronę z przeglądem niemieckich marek.
Strona wydaje mi się mocno niepełna i nie do końca aktualna (dlaczego jest Junkers, a nie ma Zeppelina czy Maximiliana - przecież producent ten sam?), czasem merytorycznie wątpliwa (kłopot związany z globalizacją - ile jest Niemca w niemieckim zegarku?), ale i tak to ciekawy przegląd.
Jest tam parę całkiem mi nieznanych marek zza miedzy, przy tej okazji zacząłem się ślinić na widok całkiem mi nieznanych zegarów o klasycznym dyzajnie.
Borgward? WTF?
Dobra, oglądam dalej.
pozdrawiam
Narfas
Edit: łoj...
Ostatnio zmieniony przez Narfas 2012-09-15, 12:28, w całości zmieniany 2 razy
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#2 Wysłany: 2012-09-15, 12:52
Borgwardy wWidziałem kiedyś w sklepie na lotnisku we Frankfurcie, ale seria B.2300 to coś "nowego" - ta koperta wyrażnie mi "dzwoni"
Borgward IG to była firma samochodziarska, zamknięta jakoś na przełomie lat 50 i 60. Zresztą jest to jasno powiedziane na ich stronie: "legenda w nowym wydaniu". Od 2002 robią zegarki na werkacch SG. Firma mieści się w Efringen - Kirchen, tuż przy zbiegu granic Niemiec, Szwajcarii i Francji.
Gboo.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2012-09-15, 12:54, w całości zmieniany 2 razy
Maras68 [Usunięty]
#3 Wysłany: 2012-09-15, 12:52
całkiem ciekawe produkty, coś dałoby się wybrać...
44mm bez koronki, 15mm wysokości. Kawał kloca. Czegoś takiego nie wciśnie się pod mankiet koszuli. Bardzo ładne, klasycznie wyglądające chrono o gabarytach prodiża.
Borgwardy wWidziałem kiedyś w sklepie na lotnisku we Frankfurcie, ale seria B.2300 to coś "nowego" - ta koperta wyrażnie mi "dzwoni"
Borgward IG to była firma samochodziarska, zamknięta jakoś na przełomie lat 50 i 60. Zresztą jest to jasno powiedziane na ich stronie: "legenda w nowym wydaniu". Od 2002 robią zegarki na werkacch SG. Firma mieści się w Efringen - Kirchen, tuż przy zbiegu granic Niemiec, Szwajcarii i Francji.
Wnuk zalozyciela zarejestrowal znowu firme pare lat temu w Szwajcarii, cos tam robia z samochodami znowu, chyba glownie jakis dzial rozwoju maja.