Identyczne odczucie miałem przy pierwszym rzucie okiem, do tego koronka... jakaś taka nie pasująca, ale ja się nie znam.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#4 Wysłany: 2012-06-13, 09:45
A jak na tej alfie odczytuje się godzinę
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#7 Wysłany: 2012-06-13, 10:39
Przykładowo dojeżdżającym do pracy komunikacją miejską.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
sundial - czyli tarcza zegara słonecznego/sam zegar słoneczny, tu raczej odczytywanie godziny za pomocą słońca nie wchodzi w grę, ale może tak się projektantowi skojarzyła jedna wskazówka
chyba, że chodzi o mechaniczną tarczę słoneczną - ruch wskazówki ma symbolizować ruch cienia
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
#14 Wysłany: 2012-06-13, 13:30
Santino napisał/a:
Cytat:
1:15
czyli to zegarki dla tych którym 5 minut w tą czy tamtą różnicy nie czyni
Nie aż tak!
Właśnie mam na ręku jednowskazówkowca A2 - z dokładnością do 2-3 minut się da odczytać bez problemu.
ciniol napisał/a:
Przykładowo dojeżdżającym do pracy komunikacją miejską.
Aż tak punktualnie jeżdzą u Ciebie tramwaje, że ma to znaczenie?
Trochę ma. Jeżdżę pociągami podmiejskimi i zawsze wpadam na ostatni moment. Inna sprawa że pociąg na pewno nie pojedzie wcześniej, ale później to i owszem. W sytuacji gdy pociąg ma odjechać w przedziałach czasowych tych 5 minut to ja konkretnie miałbym już problem. Inna sprawa, że jako wakacyjny zegar gdzie nigdzie mi się nie spieszy i jestem Jurek Killer i mam sysko w d.... to byłby całkiem,całkiem. A nie da się tak zaprojektować zegara żeby była pokazywana każda minuta?
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-06-13, 13:30, w całości zmieniany 1 raz
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy