Pomijam marketingową blekotkę-mlekotkę o unikalności i high-gradowatości Swiss mechanical movements, bo to marketingowy bełkot jak ulał pasujący do docelowego klienta Elishewitza: gościa, który chce sobie kupić nóż za tysiące dolarów i przy okazji może jakiś zegarek.
Koperty tworzy z damastu, tytanu. Tarcze również z różnych materiałów. Kupy dinozaura nie zauważyłem.
Generalnie gość sprzedaje gotowe zegarki-cudaki, ale też można do niego zwrócić się po prośbie (poprzedzonej dobrym czekiem), poinformować jaki się chce mechanizm wsadzić do któreś koperty, a Elishewitz już ją jakoś tam dostosuje. Co oczywiście kosztuje więcej.
Nie żebym chciał kupić, ale niektóre koperty... obejrzałbym.
Woytec60 [Usunięty]
#2 Wysłany: 2012-04-17, 19:34
Sam nawet ponosiłbym ale nie zapłaciłbym bo mnie nie stać
Kupa
.
.
.
.
Więcej kupy
.
.
.
.
Mniej kupy
.
.
.
.
Mega kupa
.
.
.
.
Standardowa kupa
.
.
.
.
.
.
Obleci
.
.
.
.
.
To ile mnie zapłaci żeby toto zalożyć
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#8 Wysłany: 2012-04-17, 19:56
Widziałem te koperty gdy szukałem o zgrozo jego projektów nożowy . Co do tego co napisał Łukasz to jego projekty trafiają także do seryjnej produkcji i wtedy nóż nie kosztuje w tysiącach , ale setkę trzeba mieć .
Koperty i zegarki .. hmm .. raczej dla kółka wzajemnej adoracji .
Gdyby sprzedawał te zegarki po 100$ to mógłby nie uzbierać tylu klientów. Są ludzie, którzy nie kupują czegokolwiek poniżej jakiejś tam, wydumanej ceny.
Znamy to z Samych swoich - a droższych nie było?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 546 Skąd: Okolice rzeki Jangcy
#10 Wysłany: 2012-04-17, 20:11
jeśli są miłośnicy takich rzeczy to proszę bardzo, brać wybierać decydować i niczego nie żałować,ale jak dla mnie to jedzie odpustem. przeważnie takie wynalazki nudzą się dość szybko, no ale jak się tyle kasy wydaje to trzeba nosić
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#13 Wysłany: 2012-04-17, 21:22
To ręcznie klepie? Czy "ręcznie" - przez wciśnięcie ręką klawisza na obrabiarce cnc?
Ogólnie prosta zasada - jakby było tanio, to nikt by tego nie kupił. Jak będzie mega drogo, to kupią, bo to zaspokaja żądzę potrzeby oraz konsumpcjonizm na wyższym szczeblu. Najlepiej, jakby cenę grawerowali na deklu, a jeszcze lepiej na tarczy.
_________________ hrg.pl
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#14 Wysłany: 2012-04-17, 21:43
druga fota od dołu - fajny! poza tym wszystko zostało powiedziane...