Nie mam bogatych doświadczeń przy zakupach na ebayu dlatego Was zapytam. Naród japoński zawsze jest taki nerwowy? Wylicytował mi się zegarek i w sumie nie spodziewałem się tego. Uzupełniłem swoje konto paypal, czekam na zaksięgowanie pieniędzy, patrzę na maila, a Japończyk po 48h od zakończenia aukcji założył mi sprawę o zaległą płatność. Kilka godzin później, kasa już była i dokończyłem transakcję. Tak sobie myślę ile ja dawniej cierpliwości miałem na polskim allegro gdy częściowo sprzedawałem swoją kolekcję....
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 41 Dołączył: 11 Lut 2017 Posty: 1284 Skąd: Warszawa
#769 Wysłany: 2020-02-19, 22:02
Buczo napisał/a:
Nie mam bogatych doświadczeń przy zakupach na ebayu dlatego Was zapytam. Naród japoński zawsze jest taki nerwowy? Wylicytował mi się zegarek i w sumie nie spodziewałem się tego. Uzupełniłem swoje konto paypal, czekam na zaksięgowanie pieniędzy, patrzę na maila, a Japończyk po 48h od zakończenia aukcji założył mi sprawę o zaległą płatność. Kilka godzin później, kasa już była i dokończyłem transakcję. Tak sobie myślę ile ja dawniej cierpliwości miałem na polskim allegro gdy częściowo sprzedawałem swoją kolekcję....
Ja zawsze pisze maila żeby spokojnie człowiek poczekał bo konto sie doładowywuje Nigdy nie było problemów.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#770 Wysłany: 2020-02-19, 22:07
Też zawsze wolę uprzedzić jeśli wiem, że zapłacę później - tak dla świętego spokoju i jasności.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#773 Wysłany: 2020-04-15, 09:57
Może i tak. Chociaż ponad miesiąc temu wysłane. Czort wie, może sprzedający coś napisze sensownego.
A miał być Signature
[ Dodano: 2020-04-16, 08:48 ]
Właśnie odebrałem, na szybko z translatora:
"Cześć.
Dziękuję za Twoje zamówienie.
Bardzo mi przykro z tego powodu, ale poczta japońska przynieś mi swój przedmiot, ponieważ nie mogą wysłać go z Japonii z powodu COVID-19. (obecnie prawie nie ma lotu do USA.)
Poprosiłem więc DHL o wysłanie produktu z Japonii.
DHL ma własny rozkład lotów. (Poczta japońska używa pustej przestrzeni każdej linii lotniczej, takiej jak AA lub DELTA.)
Bardzo mi przykro z powodu zajmowania bardzo dużo czasu.
Mam nadzieję, że problem ten zostanie szybko rozwiązany.