#61 Wysłany: 2013-11-10, 16:32
[quote=
Kluczowe znaczenie ma wysyłana przeze mnie energa "Qi"[/quote]
Qi - tak tak .To najważniejszy technologiczny wymóg w Twoich sreberkach
Ale nie wymigasz się! Zamęczymy Cię dopóki nie wyśpiewasz wszyćkiego
Pomógł: 13 razy Dołączył: 19 Cze 2011 Posty: 3243 Skąd: Na Krawędzi Czasu
#62 Wysłany: 2013-11-10, 17:02
Odpowiedz na wszystkie techniczne pytania jest w poście #1 w tym temacie:
"Tą technikę łączenia metali kolorowych wymyślono W XVII W. do zdobienia broni,
a współcześnie w stosuje się w jubilerstwie.
Powstawały tak samo jak kiedyś:
kute, cięte, gięte i szlifowane z "wolnej ręki" dzięki temu nie trafią się dwie takie same."
Ciech , może dokładnie opiszesz wykonawstwo tych cudeniek. Jakie materiały bo jest ich dwa lub więcej, jakiej grubości blaszki, czym to scisnąłeś(skręciłeś),jaka temp. końcowa i jak długie w niej przetrzymanie? Opisz to jeśli możesz ,chyba że to raczej tajemnica producenta co też zrozumiem [/i][/b]
Osiągasz kolego wyżyny, ba szczyty bezczelności
Chcesz poznać tajemnicę? - zainwestuj swój czas i swoje pieniądze
#68 Wysłany: 2013-11-11, 08:53
wahin napisał/a:
Osiągasz kolego wyżyny, ba szczyty bezczelności
Moment , wydaje mi się że jest to forum dla pasjonatów i hobbystów.Wiele osób robi różne rzeczy/akcesoria zegarkowe traktując to jako zabawę lub po prostu żeby sprawdzić sie czy dadzą radę.Nieraz wychodzą piękne ,wspaniale wykonane rzeczy.Z kolei inne osoby widząc to zachodzą w głowę jak to zostało zrobione.
.Jeżeli po uzyskaniu info od Ciecha zrobiłbym klamry w tej samej technologii(nieważne jak wyglądające) to pisząc coś takiego pod moim adresem maiłbyś w 100% rację.
Ale teraz pisząc coś takiego poprostu mnie obrażasz i nie wyjezdzaj kolego do mnie z takimi ocenami. Bez urazy.
Nie wydaje mi się, abym Cię obraził skoro w dalszym ciągu twierdzisz, że przekazanie tajemnic swojego warsztatu na otwartym forum jest normalną praktyką. Bez urazy.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 19 Cze 2011 Posty: 3243 Skąd: Na Krawędzi Czasu
#70 Wysłany: 2013-11-11, 09:56
Pasjonat i hobbysta poszukuje i cieszy się tym co zdobył.
Jeśli ktoś nie rozumie delikatnych aluzji, to musi to samo usłyszeć w krótkich żołnierskich słowach za co Wahinowi dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez Ciech 2013-11-11, 09:56, w całości zmieniany 1 raz