Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#47 Wysłany: 2009-10-27, 22:26
To na 100 % mechanizm podejdzie, ale napotkasz dwa problemy, a w zasadzie trzy. Po pierwsze tarcza nie pasuje, nóżki mają inny rozstaw, więc albo je "usuniesz" i przykleisz tarczę z pomocą bardzo cienkiej taśmy obustronnie klejącej, innego sensownego rozwiązania nie widzę, zresztą te tarcze nie są w żaden sposób mocowane do asianunitasów, są po prostu włożone do odpowiednich otworów w tarczy i mają za zadanie tylko i wyłącznie prawidłowe pozycjonowanie jej na werku.
Po drugie będzie problem ze zdobyciem wałka naciągu o odpowiedniej długości i bez wizyty u zagarmajstra w celu przerobienia fabrycznego się nie obędzie. I pop trzecie mocowanie mechanizmu w kopercie, ja to zrobiłem stosując paski z tworzywa o odpowiedniej długości i szerokości wciskając je pomiędzy kopertę a mechanizm, dokręcając dekiel, dociskamy jednocześnie werk z tarczą do koperty.
Troszkę jest z tym wszystkim zabawy, ale warto.
Jak chcesz to wszystko u zegarmajstra robić, to on da sobie z tym radę bez problemu.
Patrzcie no co za gbur - stawia zamknięte pytanie i oczywiście oczekuje, że mu ktoś udzieli zamknietej odpowiedzi ...! Chamstwo należy zwalczać kultura i godnością osobistą, proponuję już mu wogóle nic o tych Asiatasach nie mówić!
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#51 Wysłany: 2009-10-27, 23:07
No i wywiad musi wiedziec, ze rozstaw "dziur wskazówkowych" chyba nie podejdzie - mechanizm molnji ma inna odleglosc miedzy osia minutowej a sekundowej... Wiec albo tarcza od Molnji albo taka dwuwskazówkowa, np. taka jaka mi chodzi po głowie ostatnio:
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 816 Skąd: spod ciemnej gwiazdy
#53 Wysłany: 2009-10-27, 23:30
Spinner napisał:
No i wywiad musi wiedziec, ze rozstaw "dziur wskazówkowych" chyba nie podejdzie - mechanizm molnji ma inna odleglosc miedzy osia minutowej a sekundowej... Wiec albo tarcza od Molnji albo taka dwuwskazówkowa
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#60 Wysłany: 2009-10-28, 09:25
ALAMO napisał:
svedos napisał:
Spinnerosie, obiecuję że to zrobię dla Ciebie, ale jak na ten czas moja suwmiarka dalej ma status, zaginiona w akcji na tyłach wroga
Otwierałeś nią niechybnie jakiś dekiel, jak przystało na barbarzńcę ...
Gdybym użył jej w zbożnym celu, czyli do odkręcania dekla, to leżała by sobie na swoim miejscu, to nie, mnie się zachciało pomiarów dokonywać.....i pierepadła