A to jest bardzo sprytny sposób blokowania "teleskopów" a raczej sworzni do mocowania paska. Naciśnięcie tego środkowego sztyftu i jednoczesne naciśnięcie teleskopu powoduje jego wysunięcie i już możemy zmienić ubranko naszego ulubieńca na inny model, szybko i wygodnie.
Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 2139 Skąd: Warszawa
#52 Wysłany: 2009-09-05, 13:37
Dobry patent
To zerzniecie z jakiegoś zegarka czy pomysł chińczyków??
Tomi [Usunięty]
#53 Wysłany: 2009-10-04, 10:44
Kupiłem przed chwilą u osławionego "Majfrienda" (to mój drugi zakup u tego pana) podobnego Parnisa jak Twój Sylwestrze tyle tylko, że z datownikiem, wskaźnikiem rezerwy chodu i bocznym sekundnikiem. Trochę tego tam dużo, ale tarcza spora, więc się to wszystko pomieści. W środku to samo oczywiście co w Twoim "Chinominorze" czyli zmodyfikowany nieco ST-25 I rzecz jasna z tak samo rozwiązanym mocowaniem "teleskopów", co bardzo mnie cieszy, bo można zmienić pasek niemal w warunkach polowych. Czy to patent Chińczyków? Hmmm ja osobiście z niczym takim się wcześniej nie zetknąłem u innych producentów. Parnis górą
Tomi, gratulacje, będziesz zadowolony, a ten "patent" z blokadą teleskopów to chyba jednak OP
Tomi [Usunięty]
#56 Wysłany: 2009-10-04, 16:37
sszwedo napisał:
Tomi, gratulacje, będziesz zadowolony, a ten "patent" z blokadą teleskopów to chyba jednak OP
W związku z powyższym może wystosuję małą odezwę :
Towarzysze z branży zegarmistrzowskiej Chińskiej Republiki Ludowej!
Kopiowanie rozwiązań kapitalistycznych i wdrażanie ich do Waszych rodzimych socjalistycznych wyrobów jest nie tylko nakazem chwili, ale i Waszym obowiązkiem. Dzięki temu poza pracą dla Waszej klasy robotniczej dajecie również nieopisaną wręcz radość i szczęście użytkownikom tegoż oto forum" Myślę, że powinienem być zadowolony z zakupu - w końcu to Parnis
Mam pytanie - czy w Chinominorze też istnieje konieczność smarowania wahnika jak w Parnisie Automatic Chronometer Power Reserve ?