Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#376 Wysłany: 2019-06-16, 09:42
Michał napisał/a:
Woytec, tylko po co się tak spinać? Jeśli nie wysłałeś opcją gwarantującą dostarczenie w określonym terminie to ja tu nie widzę problemu.
Z moich osobistych doświadczeń - PP to solidna firma i nigdy nie miałem problemów wysyłając za ich pośrednictwem, tak samo z kurierami. Z paczkomatami już gorzej, bo w Inpoście mi zegarek ukradli.
To nie tak
Paczka+ z założenia jest usługą z gwarantowanym doręczeniem do trzech dni roboczych maksymalnie, czyli najpóźniej w piątek powinna być u adresata
Wysyłałem już tyle razy, ze nawet wiem jak to działa i na ogół dochodziła do dwóch dni.
W dzień wysłania ze Starachowic, pod wieczór dojeżdżała do Kielc skąd tego samego wieczora wyjeżdżała do Warszawy.
W tamtejszym WER "odpoczywała" dobę by następnego dnia rano dotzreć do Piaseczna i być w tym samym dniu doręczona.
Teraz najwyraźniej pokpili w Kielcach a gdy zaniepokojony opóźnieniem prosiłem o jakąś interwencję to zbywano mnie bo "jeszcze jest w terminie".
A jak już było po terminie to jak powyżej - nie mamy pańskiego płaszcza itd...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1151 Skąd: Azjatycka Warszawa
#385 Wysłany: 2021-02-24, 09:31
Ja mam srednie doświadczenie z poczta francuską, mam o nich podobnie złe zdanie jak o poczcie polskiej...
Niestety obecna sytuacja pandemiczna jest idealna wymówka dla fatalnej obsługi klienta...
Kurcze w Europie, jak coś jest warte nie paczkę fajek, to mi zawsze się sprawdza DPD...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#386 Wysłany: 2021-02-24, 13:55
Fazi napisał/a:
Może wiedzą, że miało nie być kupowane
To nie zegarek tak że więc tego...
[ Dodano: 2021-02-24, 13:56 ] qbapiasek, ale to właśnie DPD miało ją przejąć u Helmutów
Napisałem do nich to odpisali, że to nie ich broszka z adresem i żeby do Żabojadów pisać.
A od Żabojadów przecież wyszła bez problemu.
Już mi wszystkie członki opadają a wszędzie tylko "Covid" na czerwono jakby to miało usprawiedliwić każdą fuszerkę
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1151 Skąd: Azjatycka Warszawa
#387 Wysłany: 2021-02-24, 16:34
Woytec napisał/a:
Fazi napisał/a:
Może wiedzą, że miało nie być kupowane
To nie zegarek tak że więc tego...
[ Dodano: 2021-02-24, 13:56 ] qbapiasek, ale to właśnie DPD miało ją przejąć u Helmutów
Napisałem do nich to odpisali, że to nie ich broszka z adresem i żeby do Żabojadów pisać.
A od Żabojadów przecież wyszła bez problemu.
Już mi wszystkie członki opadają a wszędzie tylko "Covid" na czerwono jakby to miało usprawiedliwić każdą fuszerkę
To tez na marginesie kiszka te przekazywanie paczki miedzy systemami...
Ja jak brałem we Francji zegarek, gość wyslal collissimo czy jakoś tak...okazało się że oni i tak dali to francz post...ale zabij mnie jestem pewny ze ostatecznie dostarczał to UPS...albo GLS...na pewno nie dpd.
Prawda, wszędzie jak coś nie działa dobrze to najłatwiej wyłgać się covidem...
#388 Wysłany: 2021-02-24, 18:09
qbapiasek napisał/a:
Cytat:
...
To tez na marginesie kiszka te przekazywanie paczki miedzy systemami...
Ja jak brałem we Francji zegarek, gość wyslal collissimo czy jakoś tak...okazało się że oni i tak dali to francz post...ale zabij mnie jestem pewny ze ostatecznie dostarczał to UPS...albo GLS...na pewno nie dpd.
I dokładnie z moim zakupem tak jest, sklep -> colissimo -> poczta francuska i podobno miał być dpd ale ci się odżegnują, że nie oni.
Nerwy tylko tracę ale dziś cos jakby rozjaśniło się na horyzoncie wydarzeń
Cytat:
Vous avez reçu un nouveau message concernant la commande n°..... :
Bonjour,
DATES ÉTAPES
mardi 23 février
Votre colis est arrivé dans le pays du destinataire.
mardi 23 février
Votre colis est en transit dans notre réseau pour vous être livré le plus rapidement possible.
Le colis est arrivé en Pologne il sera livré bientôt
Bien cordialement,
L'équipe...
Co ciekawe, na stronie laposte.fr nadal widnieje
Cytat:
L'adresse de livraison est incomplète.
Allemagne
Nous sommes à la recherche d'informations complémentaires nous permettant d'assurer la bonne livraison de votre colis. Vous pouvez contacter notre service clients pour apporter les compléments nécessaires.
Tu trzeba mądrzejszego ode mnie żeby to pojął.
[ Dodano: 2021-02-25, 12:30 ]
Warto dokończyć historię.
Otóż przed chwilą przesyłka do mnie dotarła i przywiozło ją właśnie DPD.
A na pokazanej wyżej stronie nadal wisi info, że adres niekompletny i nie da się doręczyć