Pies czy kot?: pies Pomógł: 6 razy Wiek: 48 Dołączył: 03 Kwi 2015 Posty: 1924 Skąd: Zgierzowisko
#32 Wysłany: 2018-06-15, 10:25
prezesso napisał/a:
Ta cordura to super pomysł! Zwłaszcza na lato.
Bo canvasa to Se każdy po taniości może kupić:
Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/nuaIvIVf
Tylko tych co wysłałeś nie ma i nie będzie, kiedyś do nich pisałem
Pod nazwą "cordura" sprzedawane są często impregnowane paski płócienne o gęstym splocie, lub jeszcze częściej - z miękkiego nylonu. Ten pokazany, jakbym się miał zakładać, to jest tym drugim. Bo cordury literalnie, czyli poliamidowego materiału z powłoką, to nie mamy gdzie uszyć. Nasi tego nie robią. To znaczy robią - w dwóch odmianach jak wyżej.
Ino to bawełna jest, i tak zrobiona że się systemowo strzępi. Trzeba to mieć na uwadze. Poza tym, spoko są. Miękkie, grube. Nie wiem czym są wypełniane, więc też nie powiem jak to się w wodzie zachowa. Ale poza tym, naprawde ciekawa opcja.
Aha, mozna by do tego też jakiś fajny silikon dać. Do kompletu, i żeby było na bank do plumkania się.
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2018-06-15, 11:32, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Gru 2017 Posty: 151 Skąd: Łódź
#42 Wysłany: 2018-06-15, 11:35
ALAMO napisał/a:
Ino to bawełna jest, i tak zrobiona że się systemowo strzępi. Trzeba to mieć na uwadze. Poza tym, spoko są. Miękkie, grube. Nie wiem czym są wypełniane, więc też nie powiem jak to się w wodzie zachowa. Ale poza tym, naprawde ciekawa opcja.
Aha, mozna by do tego też jakiś fajny silikon dać. Do kompletu, i żeby było na bank do plumkania się.
W środku jest skóra, na zlocie wiosennym Fixxer z prezesem oglądali.
Diloy robi podobne ale cieńsze o ile mi wiadomo....ale mogę się mylić
Ja kupiłem na stronie H2O i w sumie z przesyłką wyszło 270 PLN
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#43 Wysłany: 2018-06-15, 11:37
ALAMO napisał/a:
Dokładnie.
I tak jak tam kto chce to sobie zmieni.
Najlepsze jak kiedyś oglądałem na jutubie "recenzję", gdzie gostek na poważnie narzekał, że do zegarka z WR100 dali pasek z prawdziwego krokodyla
Powinni mu sam silikon dać za 5000 ojro
Mam taki, tylko niebieski. Gruby po wuju. Zaraz poszukam gdzie wsadziłem
Cena detal w Dilotu to jakieś 60-70 zł, w hurcie 25% mniej około, może 30 jak dobrze pogadać.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Gru 2017 Posty: 151 Skąd: Łódź
#45 Wysłany: 2018-06-15, 11:39
ALAMO napisał/a:
Mam taki, tylko niebieski. Gruby po wuju. Zaraz poszukam gdzie wsadziłem
Cena detal w Dilotu to jakieś 60-70 zł, w hurcie 25% mniej około, może 30 jak dobrze pogadać.
Ło matko tom nieźle przepłacił...masz może linka gdzie to zamówić?