Możesz zdjąć tę nakładkę mostka i pokazać co jest pod spodem ?
Szymek napisał/a:
....Ten mechanizm przypadkiem nie siedział w Baltice?
No i Szymek zawstydził starych wyjadaczy.... Gratuluje, Gratuluję
P.S Alamo
Musimy postawić mu siakiś napitek jak podrośnie
Zagladnałem do mojej Baltiki czekajacej w kolejce do remontu - Szymek ma rację to dobry trop był:
Szymek napisał/a:
Trochę słaba ta fotorelacja ale proszę ...
To bardzo fajna fotorelacja Dziekuję
Svedos napisał/a:
....A wracając do tematu to werku tej Rakiety jest przeczystej urody, i u mnie byłby wypieszczony i wymuskany.
I będzie, tylko ja mam ustaloną hierarchię wartości - najpierw kupuj ciekawe zegarki (rzadkie, istotne dla mnie modele w dobrych stanach - jesli tylko się trafiają, bo potem może być lipa) potem kupuj potrzebne części zamienne do tych zegarków jesli jest okazja (bo... jw.) - a sam remont - jak będzie czas i pieniądze bo to nie ucieknie - niejeden "nowy nabytek" który pokazuje jest u mnie od dawna - tyle, że spokojnie odczekał swoje na części i naprawę - pokazuję zwykle efekt końcowy
Szymek mnie co dzień zaskakuje na plus bardziej, zresztą Heniu też jest fachura. Jak człowiek z takimi młodziakami ma do czynienia - to mu wraca wiara w młode pokolenie
A co do Baltiki - to ja takiej nie mam, się usprwidliwię
Swoją droga właśnie to podejrzewałem - układ dwóch rubinów łożyskowych. Taki pseudo przeciwwstrząs.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#36 Wysłany: 2010-09-01, 20:42
Co do werku Rakiety 2609 - dawno temu na kizi, albo jeszcze gdzieś indziej ktoś pisał, że ten mechanizm wygląda podobnie do Ety i nawet na sowietów padały oskarżenia o skopiowanie ety, ale po rozebraniu mechanizmu widać za wiele różnic, żeby to była kopia ety. Jakiś mechanizm Lipa z tego okresu też miał bardzo podobny wygląd, ale po rozebraniu tak samo, ukazywały się różnice od Rakiety i Ety. Ogólnie te 3 mechanizmy były podobne "z wierzchu" ale inne "w środku".
Nie pamiętam, kto to pisał i gdzie, ale to była jakaś większa fotorelacja.
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!