#38 Wysłany: 2017-06-14, 17:12
ALAMO napisał/a:
marekgro napisał/a:
może zielone wskazówki? rozumiem, że "robią" ten zegarek, choc może kolor może lepiej by wyglądał na tych z PM36 (tam wydaje mi się, były ładnie, elegancko zakończone).
Ten "dylemat" Marek pojawił się przy Pm36.
Prawdę mówiąc to do nas dopiero dociera, że na rynek pyskutantów wkracza generacja, dla których "zegarek kolejowy" to jest nakładka "railroad clock" ze srajfona
Nie, nie to żebyśmy sobie z tego nie zdawali wcześniej sprawy ... ale jednak jakaś misja edukacyjna być powinna
Dlatego właśnie Karaś wygląda tak, jak wyglądały zegary pokładowe przez lat 100. Bo opowiada tamtą historię.
A jak będziemy opowiadać historię TS-11, to będzie wyglądało to inaczej, bo to już były inne czasy
A jak opowiadaliśmy o Pm36, to robiliśmy projekt wg. Railroad Standard.
A że to "miłośnikom aplikacji" niewiele mówi ... no to niech się uczą.
Racja, rzeczywiście tak wygląda, poedukowałem się.
Kanał facebookowy, w którym chyba było najbardziej gorąco, nie zawiera przecież osób znających się na temacie, a raczej konsumujących to, co wpadnie i utwierdzających się w swojej, naleśnikowej, prześlizgującej się po powierzchni zjawisk, opinii. Tak przecież działa Facebook (gromadząc ludzi w bańki podobnych zdań i opinii) i z tym zmierza się marketing, dlatego opowiadanie historii jest tak ważne.
Planowalem ten filmik zrobic juz w stylu Watchtanaka bo przyszla mi podstawka obrotowa z ali. Jednak okazala sie tragicznie wykonana i wszystko sie trzesie