Na Parnisie też jest taki niebieskawy antyrefleks. Prawdę mówiąc jest mało widoczny, i wogóle nie przeszkadza. Poza tym wicie-rozumicie, antyrefleks należy się tylko zegarkowej arystokracji, to musi dobrze wyglądać !!
Oczywiście przeciw koronce nie mam nic, ale lubię koronki od Vodolaza,ze względu na jej marynistyczny charakter. Piloty maja charakterystyczne koronki typu "diament", divery olbrzymie koronki w postaci "frezu" a Vodolaz ma koronkę która jednoznacznie kojarzy się z kabestanem, rodzajem windy używanej na statkach. Antyrefleks w żadnym razie nie przeszkadza, nadaje wręcz jak to powiedział Alamo arystokratyczny wygląd
No to nie masz się nad czym zastanawiać, będziesz zadowolony, a jak Ci nie podpasuje to go odkupię po okazyjnej cenie to sobie jakiegoś moda zrobię. Ja na razie nakładam sobie embargo na zakup czasomierzy... przerażająca jest siła nałogu
No dobra. Zmusiłeś mnie! - i wszyscy świadkami. W końcu, czy sobie kupię na miesiąc 6, czy 7 zegarków - to jż jest statystycznie pomijalny bład pomiaru !
Nawet bym wziął wasze złośliwości do siebie, gdyby nie to że po pierwsze to ja gotuję, po drugie żeby się buty nie zamieniły w fotel ... Ale pomyślcie jaką wtedy będę miał traumę, i jak bardzo będę się musiał pocieszyć ...!!
Udało mi się uchwycić na fotce błękit antyrefleksu, kolor jest intensywny bo odbija tło podsufitki w samochodzie. Tak intensywny efekt udało mi się uzyskać tylko w aucie.
Łukasz, też miałem takie kosmiczne skojarzenie, ten kolor na fotkach wyszedł taki jakiś nijaki, w rzeczywistości bardziej przypominał fioletowy, podobny do tego jaki maja soczewki w obiektywach aparatów fotograficznych.