Pies czy kot?: pies
#38 Wysłany: 2015-06-22, 06:48
Panowie rozglądam się za mariola w rozsądnej cenie co polecacie ebay?szukam czegoś prostego z koperta 44mm. A może komuś jakiś zalega...
_________________ Omega De Ville - G.Gerlach Navigator - Tisell B-Uhr - Citizen Nighthawk Black - Casio Prt 10 - Golana Aqua Pro 100 - Citizen BN0151
Reborn [Usunięty]
#39 Wysłany: 2016-01-19, 09:32
Cześć, podepnę się pod temat
od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie homage PAM`a. Ze względów finansowych nie może to być oryginalny zegar z OP
Przeglądając fora i internety, oglądając recenzje na youtubie doszedłem do wniosku, że dobrym wyborem powinien być produkt firmy Parnis. Sprzedawca Tomsky ma w swoim sklepie zegar, który spełnia prawie wszystkie moje wymagania - Parnis MM 44 Green - cena 399 pln. Jedynie kolor lumy mógłby być beżowy, ale cóż nie można mieć wszystkiego.
Prosiłbym o radę, dotyczącą zarówno samego Parnisa i żródła w jakim planuję go nabyć oraz tego czy 44 mm będzie OK. Nadgarstek mam dosyć płaski o obwodzie 18,5-19 cm. Orient Big Mako wygląda na mnie jak zwykły, przeciętnej wielkości zegar - czyli uszy nie wystają poza nadgarstek
Może warto popatrzeć na innych producentów czy też inne wielkości zegara?
Chciałbym mieć w miarę czystą tarczę, koniecznie kanapkę. Zegar chciałbym kupić do kwoty +/- 500 pln.
Ostatnio zmieniony przez Reborn 2016-01-19, 10:07, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2015 Posty: 78 Skąd: Polska
#41 Wysłany: 2016-01-21, 10:02
Koledzy na jakich stronkach majfriendów najlepiej szukać MM? Która firma robi najlepsze (oprócz Panerai oczywiście ).
Co bym chciał
-max 44 mm
-wypukłe szkiełko
- tarcza kanapka
- osłonka
- najlepiej GMT
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#42 Wysłany: 2016-01-21, 10:48
A chcesz takie gmt bardziej czytelne czy mniej ... bo te bardziej czytelne gmt to tarcza nie jest kanapką a w tych mniej czytelnych to by się znalazła taka konfiguracja .