Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#31 Wysłany: 2012-12-02, 22:30
Zdziwiłbym się, gdyby to działało.
Gb.
Sylwek [Usunięty]
#32 Wysłany: 2012-12-02, 22:35
Jacek. napisał/a:
Zdziwiłbym się, gdyby to działało.
Gb.
ale ,że pleksi octem?? zmiękczać ? no.. pośród wszystkich ,znanych mnie metod zmiękczania pleksi ,ta wskazana przez Narfasa jest raczej bardzo mało znaną
chyba ,ze coś mi umknęło w trakcie materiałoznawstwa i chemii zarazem
Szymon [Usunięty]
#33 Wysłany: 2012-12-03, 07:59
Oj marudzicie. Naftasowi się ze skorupkami od jajek pomyliło a wy go strofujecie. Mendy jedne.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#34 Wysłany: 2012-12-03, 10:32
Właśnie przed chwilą widziałem w Biedronce takie multi szlifierkowate coś o nazwie Comparator za 99 zł. Używał kto kiedy? Macie jakieś uwagi?
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Nie widzę żeby to z biedrony miało regulację obrotów - bardzo przydatne
Używam od kilku lat ale FERMa o dziwo na łożyskach i też z wężem.
Tnę, szlifuję iskry krzesam w modelarstwie i czasem w pracach przydomowych.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#36 Wysłany: 2012-12-03, 11:18
Jacek. napisał/a:
Są dwie podstawowe zasady bycia guru:
Po pierwsze, nigdy nie ujawniaj wszystkiego,co wiesz.
Gb.
No i co z tą drugą zasadą?
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Właśnie przed chwilą widziałem w Biedronce takie multi szlifierkowate coś o nazwie Comparator za 99 zł. Używał kto kiedy? Macie jakieś uwagi?
Ja mam jedną.
Zakupiłem tej zacnej marki raz zestaw śrubokrętów, gdyż zmuszonym był mieć taki do operowania w przestrzeni 20 cm ...
Miałem problem z dokręceniem DRUGIEJ śruby, gdyż na PIERWSZEJ pozostała połowa "utwardzanej końcówki" inkryminowanego "doskonałej jakości narzędzia". Chinska śruba vs. chiński śrubokręt 1:0 ...
Ale to twoje 99 PLN, to ja tam ci bronić nie zamiaruję
#39 Wysłany: 2012-12-03, 19:02
Te wiertarki nawet działają; typ występujący masowo w supermarketach. Używam takiej w wersji bez wałka. Do prac zegarkowych to ma trochę za dużo mocy i za wielkie obroty, nawet z regulacją.
Gb.
[ Dodano: 2012-12-04, 00:57 ]
buran napisał/a:
Jacek. napisał/a:
Są dwie podstawowe zasady bycia guru:
Po pierwsze, nigdy nie ujawniaj wszystkiego,co wiesz.
Co prawda w nazwie jest, że to do tytanu, ale w opisie już, że "equally well" działa na stali. Oglądałem kiedyś filmik na tubie, w którym kolo pokazywał jak to (lub coś zbliżonego) działa. Nie znajdę teraz ale na 90% był to kanał breitlingsource.com
Odkopię temat żeby podzielić się spostrzeżeniem. To z linku powyżej, oraz to co zakupiłem ze sklepu z pasekdozegarka.com.pl jest malutkie i dość drogie jak na taką malotę. Ale okazuje się, że jest to dokładnie to samo co hydrauliczny czyscik do miedzi, którego używa się np. przed lutowaniem rur. Znalazłem taki czyscik w domu w garażu i zrobiłem krótki test. Działa tak samo dobrze. Przewagą czyścika jest cena:
zawsze jest lepiej mieć wiekszy kawałek, bo niektórym może być wygodniej pracować większym czyścikiem niż gąbeczką 40x30mm, albo można sobie uciąć dokładnie taki kawałek jaki jest nam potrzebny. Może nie zrobiłem wielkiego odkrycia, ale nie wiedziałem o tym wcześniej więc zakładam, że ktoś tez mógl nie wiedzieć. Zaleta jest taka, że odnowienie szczotkowanej powierzchni we własnym zakresie jest dzieki temu dość proste
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-01-01, 21:49, w całości zmieniany 2 razy
Ja mam jedną.
Zakupiłem tej zacnej marki raz zestaw śrubokrętów, gdyż zmuszonym był mieć taki do operowania w przestrzeni 20 cm ...
Miałem problem z dokręceniem DRUGIEJ śruby, gdyż na PIERWSZEJ pozostała połowa "utwardzanej końcówki" inkryminowanego "doskonałej jakości narzędzia". Chinska śruba vs. chiński śrubokręt 1:0 ...
Ale to twoje 99 PLN, to ja tam ci bronić nie zamiaruję
A ja mam owej zacnej marki imadełko modelarskie. Uchwyt kulowy się przesuwa, a przyssawka nie trzyma na żadnym podłożu . Ale samo imadełko działa jak złoto .