Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#31 Wysłany: 2014-02-05, 22:34
Przy okazji - ponieważ wałek i śrubka tiretu będą mi jeszcze potrzebne, użyłem jednej ze złamanych śrubek i oryginalnego wałka. W tym akurat zegarku można mechanizm z zamontowanym wałkiem włożyć do koperty, więc przykręciłem tiret do płyty głownej, a wałek wkładałem na nieco niedokręconym mostku bębna I gra.
Oryginalny wałek miał gwint spiłowany w kwadrat, wiec po prostu nabiłem koronkę na wałek i też wyszło w miarę dobrze, choć koronka mogłaby byc lepsza. Co zresztą da się też jeszcze poprawić.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#33 Wysłany: 2014-02-05, 22:38
Organizatorem imprezki!!! Bez tych mechanizmów z USA nic by z tego nnie wyszło, bo bez części - nie do naprawienia. Włos powyginany, ze dwa kanciki - wątpię, czy da się go wyprostowac, nawet mając odpowiednie pęsety do aż tak cienkich włosów...
Których oczywiście nie mam... Zdarzało mi się prostować włosy, ale takie z 18-tek, nieco jakby większe
_________________ Ну, погоди!
Spam [Usunięty]
#34 Wysłany: 2014-02-05, 22:38
pmwas napisał/a:
Przy okazji - ponieważ wałek i śrubka tiretu będą mi jeszcze potrzebne
...no tak... na tej kości to kilka zup można ugotować
#36 Wysłany: 2014-02-05, 22:51
Ehm... wg dwustronnego porozumienia wykupiłem ten projekt po dotychczasowych kosztach, więc na razie czwórka zostaje u mnie
Dzięki czemu udało mi się zgromadzić już wszystkie 4 typy wczesnych Gosczaszawodów (od niedawna brakowało mi tylko czwórki )
[ Dodano: 2014-02-05, 22:53 ]
Po kolei...
Typ 1
Typ 2
Typ 3
Typ 4
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2014-02-05, 22:57, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 777 Skąd: Maryland, USA/Płock
#40 Wysłany: 2014-02-06, 05:34
pmwas napisał/a:
wg dwustronnego porozumienia wykupiłem ten projekt
No ... to teraz mojego Hamiltona tobie wysle do spa "w ramach pośrednictwa"
A tak na powaznie, to super robota. Ale naprawde nowe szklo sie az prosi, bo tarcza jest naprawde super, no i wskazowki maja fajny odcien po katem ... taka zolta szybka chyba nieco to psuje.
Ale naprawde extra robota!
Masz w planach naprawe koperty, czy taka zwintydzowana zostaje?
_________________ InfectedControl a.k.a. Dawid
Spam [Usunięty]
#41 Wysłany: 2014-02-06, 07:57
pmwas napisał/a:
Dzięki czemu udało mi się zgromadzić już wszystkie 4 typy wczesnych Gosczaszawodów (od niedawna brakowało mi tylko czwórki )
...no to jeszcze posłodzę dwie strony ze znanego katalogu Tochmeh'u z 1932 roku...
...ale robota nie skończona... brak Ci jeszcze T 2-a i T 3 w wersji 15 kamniej
...ja już niestety straciłem do tego zapał i serce ... i rozpocząłem progresywną reorganizację zbiorów...
Maras68 [Usunięty]
#42 Wysłany: 2014-02-06, 07:59
Spam napisał/a:
..ja już niestety straciłem do tego zapał i serce ... i rozpocząłem progresywną reorganizację zbiorów...
potrzebujesz zmian, czyli inny kierunek, pewnie oko i serce zwróciło się w kierunku USA
Spam [Usunięty]
#43 Wysłany: 2014-02-06, 08:03
Maras68 napisał/a:
Spam napisał/a:
..ja już niestety straciłem do tego zapał i serce ... i rozpocząłem progresywną reorganizację zbiorów...
potrzebujesz zmian, czyli inny kierunek, pewnie oko i serce zwróciło się w kierunku USA
...inny kierunek... coś sobie na pewno zostawię bo nie dość że kolekcja rusów pochłonęła kupę kasy to jeszcze mnóstwo czasu bo dwa lata... więc zostawię sobie na razie najstarsze kieszonki... a docelowo ma pozostać tylko to co da się używać na co dzień i co da się założyć na rękę...
Maras68 [Usunięty]
#44 Wysłany: 2014-02-06, 08:07
Spam napisał/a:
Maras68 napisał/a:
Spam napisał/a:
...inny kierunek... coś sobie na pewno zostawię.
rozumiem, że zbędną resztę pogonisz pomiędzy Kompanię Bractwa Vintydżowego ?