Sprawa wygląda tak, że koszt koszulek poszedł niestety trochę w górę przez to, że projekt Damiana upadł i nie mamy od niego odzewu:(
Finalnie wygląda to kosztowo tak w przypadku koszulki droższej: 44,90 (koszulka z vat)+10,70 (nadruk)=55,60pln+4,90 (koszty logistyczne, zakup kopert, koszt wysłania próbek itd.)=60,5pln
Do tego dojdzie jeszcze poczta (koło 5-7 pln znając życie).
Czyli wyjdzie nam finalnie kilka pln drożej niż koszt ostatniej Takataka.
Przepraszam najmocniej ale nie byłem tego w stnie przewidzieć.
Jeśli komuś to bardzo nie leży to proszę o przepisanie się na tańszą. Jednak jak będziemy mieli lawinę przepisań to nie wiem jak będzie z ceną droższej dlatego fajne gdybyśmy w większości nie wykonywali nerwowych zmian : )
Koszt tańszej w tym przypadku byłby o około 15pln mniejszy ale tego nie jestem w stanie dokładnie wyliczyć bo nie znam ilości potrzebnych do zamówienia.
Ze swojej strony mogę tylko potwierdzić, że ta droższa jest kozak jeśli chodzi o jakość i ja zostaję przy niej. Jedną mam do testów i po kilku praniach jest cały czas super.
Aby nie robić zamieszania i nie czekać na 39 deklaracji ustalam niedzielę o godzinie 22 za ostateczny termin zmian.
W poniedziałek rano wysyłam ostateczne zamówienie i nie mamy już odwrotu!
PS. Zinajda wykonał świetny projekt i włożył z synem w to kupe czasu. Mam nadzieję, że jeden z fajniejszych projektów dojedzie z nami do końca!!
#293 Wysłany: 2014-01-30, 10:48
Ja tam zostaje z tym co było, lato było, trzeba po wsi w czymś chodzić
A tak BTW, Paweł, Zinajda, może byś poprosił syna o ogarnięcie podobnej Mołni? Może wziąć jakieś zdjęcie i obrysować? Ktoś przecież może Ci podesłać zdjęcie, nie trzeba kraść nawet...
Mamy rysunek Damiana - dedykowany do tego projektu - więc niejako "nasz"
Wygląda to tak:
Wydaje mi się, że trochę za dużo szczegółów na takim rysunku jest, żeby to dobrze na koszulce wyszło.
Jakby ktoś sprytny spróbował jakoś "uprościć" to na potrzeby koszulki - to by mogło być super!
Chodzi o to, że na sitodruku nie da rady czegoś takiego nadrukować.
Pisał o tym Szymon na początku tego wątku - taki rysunek mozliwy jest tylko na plastronie.
Ale to jest słabe rozwiązanie - sztywna koszulka jest i bardzo szybko się to zużywa.
Chodzi o to, żeby ktoś z plastycznym zmysłem spróbował na podstawie tego rysunku zrobić coś fajnego.
Ja niestety nie mam takiego zmysłu
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#297 Wysłany: 2014-01-30, 12:24
Poproszę Piotrka, oczywiście, jak tylko się z nim zobaczę. Ale nie gwarantuję rezultatu, bo teraz jest zapracowany, co najmniej jak Damian. Sylwku, nie w tym nawet rzecz, że na plastronie, bo taki obrazek jest drukowany na plastikowej folii, a potem ta folia przyklapsnięta na gorąco do koszulki. W efekcie rysunek jest bez szczegółów, kolorów i kontrastu a potem się spiera jak gupi.
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2014-01-30, 12:35, w całości zmieniany 3 razy
Panowie jeśli ktoś podejmie się zrobienia projektu wg koncepcji Damiana to do poniedziałku muszę to wiedzieć bo zamówienie kolejnych ok.50 szt. koszulek znacząco wpłynie nam na redukcję total kosztu.
Jak jest jakiś specjalista by przekonwerterować plik na którym pracujemy na ostateczny to proszę o kontakt.
Kto nie brał koszulki Zinajdowej proszę o szybkie deklaracje.
Reszcie przypisuję rozmiar i wariant taki jak wybrali w Zinajdowym projekcie.