_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14435 Skąd: Gliwice
#213 Wysłany: 2012-04-25, 22:02
Zegarek zaskakuje mnie wygodą- mam go na ręce całe dzisiejsze popołudnie+ wieczór i w niczym mi nie przeszkadza, nie ogranicza ruchów dłoni, nie rozbiłem też żadnej futryny ani samego zegarka, o stratach wśród domowników nie wspominająć Mniejsze, ale bardziej kanciaste koperty z koronkami po prawej stronie bywały duzo bardziej niepraktyczne, niż ten potworek
No i indeksy bardzo ładnie świecą, sa równe i wyraźne, szkoda tylko, że zaden z nich pozytek, skoro wskazówki bez lumy logika skośnookich braci nieco tutaj zawiodła
Machu, są tu u nas i spece od lumy, którzy za drobny haracz to mogą popełnić przynajmniej indeksy... ale wskazówki chyba też
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-04-25, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
#215 Wysłany: 2012-04-25, 22:41
Jak mi minie pierwszy zachwyt, to pewnie zaczną się pomysły typu "Co by tutaj poprawić" Konkretnie w zegarkach jeszcze nie dłubałem, więc może jakiegoś speca będę szukał
Niemniej, narazie, jespanbardzozadowolony i z żadnymi narzędziami zbliżyć się nikomu nie dam
Machu, z tego co mnie się pamięta to chyba Bow jest spec od lumy, jeśli się mylę to niech mnie kule biją, a starsi stażem Kumotrzy poprawią
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-04-25, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
#217 Wysłany: 2012-04-26, 13:03
Małe pytanie co do dokładności mechanizmu- wczoraj o 12 nakręciłem i ustawiłem zegarek równo z innym, kwarcowym. Dziś rano różnica wynosiła + 2 sek, ale teraz, czyli po 26 godz, zwiększyła się do 20 To normalne przy 'docieraniu' mechanizmu, czy moze być jakis inny powód?
Mechanizm to Seagull 2551 (wg producenta)
Ostatnio zmieniony przez Machu 2012-04-26, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
Machu, zostaw sprawdzanie dokladnosci i ciesz sie zakupem
[ Dodano: 2012-04-26, 14:10 ]
A zebys sie nie martwil - wszystko zalezy od tego ile zegarek lezy, ile jest na rece etc, raz Ci moze wyjsc +2 s, innym razem -15 sekund, nie sprawdzaj dokladnosci co kilka godzin bo zwariujesz i odbierze Ci to przyjemnosc z zakupu. Sprawdzaj sobie co 24h
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#219 Wysłany: 2012-04-26, 13:26
Michał G. napisał/a:
Sprawdzaj sobie co 24h
Po jakimś czasie to też minie...
Na szczęście
Cezar, ja osobiscie sprawdzalem tylko jeden zegarek, ale dlatego ze odchylki wydawalo mi sie, ze siegaja 10 sekund na minute... I faktycznie byly spore, kilka minut w ciagu 3 godzin
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
Ładny, czarny, 50 mm..forumowy . Pasek to totalna tragedia i chce na szybko poczynić zakup paska w stylu nato. Dysponuje ktoś fotkami takiego zegarka z pachem nato ?
_________________ "Kobiety nie można zmienić,można zmienić kobietę,ale to nic nie zmienia".
#225 Wysłany: 2012-05-14, 19:49
Mnie tam w ogóle nato do uboata nie pasuje, ( prędzej prosta, czarna guma lub gruby, skórzany pach ), ale wszystko jest kwestią gustu
BTW, to chyba najpopularniejszy model "podwodniaka' na forum