Nie wiem o co chodzi z tym Riosem, ala Chronissimo - nie miałem takiego w rękach.
Mam za to kilka innych Riosów - wszystkie są bardzo fajne.
Jedyna wada niebieskiego, którego mam przy A1, to że się trochę niebieska farba powycierała - ale to najczęściej używany z moich zegarków
Może nie są ultra miękkie, ale są takie akurat - szybko się układają "do ręki".
Zwykłe mają dobre. Natomiast bardzo sztywne są te robione metodą Art Manuel:
Cytat:
Pasek remborde/full bugg "Art. Manuel"
(ok. 172 kroków produkcji)
Ta metoda produkcji ciągłej jest zarezerwowana dla naszych najbardziej ekskluzywnych pasków. Dodatkowa warstwa jest umieszczana na wierzchu paska. Przy tej metodzie można użyć właściwie każdego rodzaju skóry – jak np. skóry krokodyla, która byłaby zbyt sztywna w innych technikach produkcji. Następnie pasek jest tłoczony, brzegi są zamykane za pomocą ciepła, obrabiane przez papier ścierny i malowane pięć razy farbą do brzegów. Szlufki i brzegi paska przy zapince są szyte ręcznie.
Oni tutaj przedobrzyli z twardością. Bardzo mocno są za to krytykowani na niemieckim forum.
A Di-modell Pilot? Jest tańszy, a zasada nieco podobna, tzn, nie ma tego dodatkowego napletka skórzanego, ale też za uszamy jest szeroki, pasek mięciuteńki jak to di-modell, dostępne są brązowe i czarne