Nie bardzo dasz radę ponieważ z drugiej strony jest nitowane, z tą blaszką. Jak roznitujesz, to zostanie Ci tylko ta wąska część ogniwa.
MZ zapomnij i wymień bransoletę.
No właśnie tak to niestety widzę...
Sylwek, to nie jest pin. To jest nit... A teleskop raczej nie wejdzie. Chyba że slim. 1,5mm nie wszedł.
Temat powstał z mojej wczorajszej pogawędki z Tomkiem, bo zastanawiałem się nad kupnem całej bransolety i myślałem o watchadoo. Chyba rzeczywiście trza będzie pomyśleć o wymianie całej bransolety...
Fajnej bransolety więc szukam z nieskomplikowanym, acz pewnym zapięciem i szerokości 20mm/20mm.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-01-08, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#22 Wysłany: 2012-01-08, 19:50
Maro66 napisał/a:
MZ zapomnij i wymień bransoletę.
A ja bym się pokusił o założenie tego zapięcia.
Możesz kupić watchadoo, to jest b. dobry pomysł.
Jak mi dojdzie zapięcie, spróbujemy...
Tam gdzie jest ten nit dałbym teleskop, węższa część wchodzi głębiej i zapiera się o wnętrze zapinki szerszą...tyle teoretycznie.
Jka będzie zapinka zobaczymy w praktyce
Cezary, jakim cudem? Nawet jakbyś wbił teleskop, to całość będzie się przesuwać na boki. Przyjrzyj się dobrze, obecne zapięcie wypełnia całość wokół małego ostatniego ogniwa.
_________________ Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2012-01-08, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Sylwek, to nie jest pin. To jest nit... A teleskop raczej nie wejdzie. Chyba że slim. 1,5mm nie wszedł.
Myślisz schematycznie
Chodzi mi o następne ogniwo - nie to, które teraz jest bezpośrednio przy zapince.
Trzeba by zobaczyć, czy sa się wlożyć teleskop w miejsce, gdzie wybijasz pin, aby branzoletę skrócić.
A jak nie wejdzie, to może by tą dziurę rozwiercić...?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#25 Wysłany: 2012-01-08, 20:01
dago napisał/a:
Możesz kupić watchadoo, to jest b. dobry pomysł.
Maro66 napisał/a:
Watchadoo rządzi
A właśnie wczoraj odwiodłem Łukasza od tego pomysłu. Bransoleta z watchadoo jest zbyt masywna i imo przytłoczy ten zegarek.
EDYTA: poza tym wersja 20mm waży 100g, Blazowi rękę urwie
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-01-08, 20:13, w całości zmieniany 3 razy
Blaz [Usunięty]
#26 Wysłany: 2012-01-08, 20:12
Santino napisał/a:
Blaz napisał/a:
Myślisz schematycznie
Chodzi mi o następne ogniwo - nie to, które teraz jest bezpośrednio przy zapince.
Trzeba by zobaczyć, czy sa się wlożyć teleskop w miejsce, gdzie wybijasz pin, aby branzoletę skrócić.
A jak nie wejdzie, to może by tą dziurę rozwiercić...?
No właśnie o tym mówiłem w drugiej części mojej wypowiedzi.
No nic, będziem szukać czegoś lżejszego niż watchadoo, ale wyglądającego równie dobrze.