To to jest najlepsze dopiero jak się zestawi oburzenie szkalowaniem w Internecie, z faktem że na liście znajduje się np. Ingersoll - marka o ponad wiekowej tradycji. Myslę, że następny w kolejce do trafienia na nią jest Enicar - w końcu tez został kupione przez nieodpowiednich inwestorów, oficjalnie produkuje w nieodpowiednim kraju ...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#18 Wysłany: 2011-12-07, 19:27
Mam konto na UF (kretyńskie pytania olałem) a i po niemiecku trochę rozumiem, ale przez 35 stron tematu nie zdołałem przebrnąć (i też nie wiem o co chodzi), a jak ktoś chce to tu jest te 35 stron:
http://uhrforum.de/uhrfor...m-stress-t90733
Nie chcemy, bo nie znamy, brzydzimy się, nie opłacają nam się itp, itd ..
*źródło Trusted Watch
EDYTA: i właśnie zauważyłem, że z listy zniknął Bisset, który tam kiedyś był ... Ciekawe, dlaczego?
Ale za to Ingersoll zajmuje poczesne miejsce . Why???
PS Czemu ja nigdy nie doczytam strony do kóńca ?!
.
_________________ Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2011-12-07, 19:32, w całości zmieniany 2 razy
Blaz [Usunięty]
#20 Wysłany: 2011-12-07, 19:43
ALAMO napisał/a:
Obawiam się że model biznesowy Chana jest o wiele bardziej akceptowalny niż Precisty, ponieważ ów wykonuje podzespoły w swoim zakładzie. Nie jestem pewien co do bransolet i wskazówek, ale koperty i tarcze z cała pewnością. Co produkuje u siebie Precista - chyba lepiej nie mowić, podobnie jak to na czym bazują jej wszystkie znane mi modele. Ale może jakichś fascynujących i odkrywczych nie znam. Grunt natomiast, że jest koszer. Nie to co tamten łajdak
Precista produkuje praktycznie wszystko w Chinach. Kemmner się wydał i wyleciał. Część robił dla nich Zeno, ale nie wiem gdzie.
Znaczy: głupich nie dzielimy na narodowość.
patafian Właściciel Pola Ryżowego Wojtek z Krowodrzy
Pies czy kot?: pies
#21 Wysłany: 2011-12-07, 20:04
Na kizi była taka sama lista, nawet lepsza bo umieścili INGERSOLLA
Bo ta lista jest kopiowana owczym pędem, ew. uzupełniana o to co się komus wydaje.
Na początku miała ona piętnować wirtualne marki które dorabiają sobie wiekowe historie, zamawiając po prostu całe zegarki w Chinach. Później co niektórzy "geniusze" rozbudowali ją o marki chińskie, lub takie które przyznawaly wprost że tam produkują...
A kizia nie mogła na niej umieścić Ingersolla, bo nim się oficjalnie handluje w polskich salonach
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-12-07, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#30 Wysłany: 2011-12-07, 20:34
Ta lista miała "obnażać" zegarki z że tak powiem "historia" 1410 , 1620 , kto da starszą historię firmy ten lepszy .. a potem poszło już owczym pędem - kto nie z Mieciem tego zmieciem