Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#16 Wysłany: 2011-11-25, 13:24
Kieszonkowe napisał/a:
Jak wrócę do domu spróbuję jeszcz raz załadować zdjęcia - nie wiem dlaczego nie mogę załączyć pliku
Załaduj przez jakiś hosting, tylko przeskaluj przed wklejeniem linków. Łopatologiczną instrukcję jak to zrobić masz tutaj --> KLIK , made by Maxio "Kanclerska Głowa", naszego forumowego Geniusia ..
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#17 Wysłany: 2011-11-26, 11:16
Kieszonkowe napisał/a:
Janek napisał/a:
Aj tam.Ja rozrabiam na oko - mozna rozrobic troszke mniej lub troszke wiecej ; )
Oczywiscie tak jak mowie- ilosc proszku wplywa na dlugosc swiecenia
"Na oko to chłop w szpitalu umarł "/jak mawiała moja ś.p. Babcia/
Ale też "oko czyni Mistrza"
A tak na poważnie mała ilość lumy na dodatek jescze w białej kryjącej farbie chyba mija się z celem.
W wiekszości przypadków koledzy poszukują lumy świecącej całą noc. I dlatego luma zielona świecąca 24 h / ta świeci najdłużej / ale niestety przez to zabarwia spoiwo - tak jak napisałem świeci też w dzień.
Jak wrócę do domu spróbuję jeszcz raz załadować zdjęcia - nie wiem dlaczego nie mogę załączyć pliku
Ja tego nie rozrabiam w bialej farbie kryjacej!Tylko w akrylu,ktory ma leciutko bialy odcien.
Przez noc spokojnie swieci:
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Ostatnio zmieniony przez Janek 2011-11-26, 11:18, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 8 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 95 Skąd: Gdańsk
#18 Wysłany: 2011-11-28, 11:26
Janek napisał/a:
Ja tego nie rozrabiam w bialej farbie kryjacej!Tylko w akrylu,ktory ma leciutko bialy odcien.
Przez noc spokojnie swieci:
Obrazek
Wyszło bardzo ładnie tylko wydaje mi się że wskazówki troche mniej świecą.
Moja luma wygląda tak:
Niebieska 8 godzinna
Stara zielono 8 -10 godzinna:
Nowa któa świeci 18 -24 godzin niestety tak jak pisałem ma lekkie zabarwienie seledynowe
jak będę miał dostęp do aparatu /narazie jest w serwisie/ to postaram się wrzucić zdjęcia.