....W życiu bym nie wpadł, że te łuki to do atomu nawiązanie. Gratki
Atom pojawił sie w mojej głowie gdy zobaczyłem ją po raz pierwszy na netgrafik - to była pierwsza mysl - chociaż nie, druga - pierwsza była o ...(wstawić dowolny wulgaryzm mogący opisać zachwyt)... muszę ją kiedys mieć
Teraz gdy wpadła mi w kosmate łapska pojawiło sie drugie skojarzenie (skoro raz wpadłem na symbole to jakoś łatwiej było) tym razem biologiczne:
Nawet sie zastanawiałem do którego symbolu się odwołać... ale to jednak rakieta, radziecka, z lat '60 - po prostu cała otoczka tego zegarka pchała w kierunku atomu
Nie wiem jak wy, ale dla mnie to jedna z najlepszych a nawet najlepsza tarcza w zegarku jaką widziałem - genialnie przemyslana prostota - jak za pomoca trzech kresek nanieść indeksy godzinowe, ozdobic tarczę, nawiazac do potęgi kraju powstania i jednocześnie zachować wspaniały umiar? Styliste który ją zaprojektował powinni wystawiać w galeriach zamiast penisów na krzyżu...
Ostatnio zmieniony przez voli 2010-10-20, 21:16, w całości zmieniany 1 raz