#17 Wysłany: 2017-07-06, 09:53
dokładnie jw
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#18 Wysłany: 2017-07-07, 07:55
W ciuchci jakoś nie ma z tym problemu. W orisie też.
Jak coś jest opatrzonym wzorem to zmiany z reguły wychodzą takse.
Ten akurat się broni ale chodzi mi o regułę. Jak np w lotnikach z wydziwionymi wskazówkami ...
#19 Wysłany: 2017-07-07, 08:31
Kto nie ma, ten nie ma . Osobiście nie lubię i nie kupuję takich zegarków. Tak jak nie kupuję reedycji z subtarczką sekundy na środku tarczy (mechanizm ok. 30 mm, koperta np. 44...).
Jest taka fajna reedycja Eterny, bez pilnika, podobna nieco do 7tp, imo też bardzo ładna (sorry, ładniejsza IMO, bardziej podobają mi się indeksy i wskazówki w Eternie). Oryginał był zegarkiem wojskowym.
To nie jest tak, że wszystkie zegarki w epoce miały bezel z pilnikiem, były też bez.
Eterna:
_________________ Antisocial and faceless...
Ostatnio zmieniony przez mw75 2017-07-07, 09:00, w całości zmieniany 5 razy
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#20 Wysłany: 2017-07-07, 18:25
Faktycznie.
Widocznie bardzo mi się ten pilnik opatrzył.
No dokładnie, on bazował na Longinesie. Longines teraz jakiś też chyba wyszedł z pilnikiem. Precista "cywilna" z pilnikiem. Zenek z pilnikiem. Człowiek się napatrzy, i zafiksuje
Tylko, że w "oryginalnym" Longinesie ten marker do czegoś służył. A obecnie służy do niczego poza byciem A Przeczystej to nie wiem do czego służył, bo tak samo do niczego z perspektywy historii brandu
#28 Wysłany: 2017-07-07, 20:35
Alamo, a do czego służą nam obrotowe bezele w nurkach?
Mi do tego żeby były i do zabawy. I wiem, że nie kupiłbym nurka z nieruchomym
Jak dla mnie super, że 7tp nie ma nieruchomego pilnika.
Zdradzisz coś o innych przyszłych zegarkach w tej kopercie?
_________________ Antisocial and faceless...
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.