A ja myślę, że temu twojemu kumplowi instrument się rozkalibrował. Od pocierania zapewne
Gboo.
Myślę, że tego typu ludki, mający takiego konika nie noszą rozkalibrowanych urządzeń, podobnie jak my nie nosimy zegarków wskazujących nieprawidłową godzinę
Panie, ja głównie noszę zegarki wskazujące nieprawidłową godzinę, bo mało mam kwarcowych, a te moje mechaniki mało dokładne.
Btw. Brązowy barwnik w kapeluszach podgrzybków łapie ponoć dużo cezu 137. Jeśli się tego będzie żarło codziennie duże porcje, to może być źle
_________________ 'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
Ostatnio zmieniony przez hrabia 2016-01-05, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#17 Wysłany: 2016-01-05, 23:48
To te cholerne kosmity już cez na nas zbierają? Ja wam powiadam: żreć to diabelstwo, bo jak urosną w siłę, załatwią nas jak Roqueforta
Gburgonzola.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
Troszkę się cezu dostało do obiegu w trakcie awarii jednej takiej elektrowni, zdaje się
_________________ 'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
Maras68 [Usunięty]
#19 Wysłany: 2016-01-06, 12:01
dodam jeszcze iż parę sztuk moich wojskowych niemiaszków ma tenże "cez" jeszcze na indeksach, nie robi mi to żadnej różnicy, noszę kiedy chcę i ile chcę
diver [Usunięty]
#20 Wysłany: 2016-01-11, 10:58
Jacek. napisał/a:
To te cholerne kosmity już cez na nas zbierają? Ja wam powiadam: żreć to diabelstwo, bo jak urosną w siłę, załatwią nas jak Roqueforta
Gburgonzola.
mieszkam na pogórzu sudeckim to łykam codziennie 3 miliremy/h , cez i rod w zegarkach mi niestraszne (z tego co pamiętam 5 mR/h to już choroba popromienna, co robi te 3 tego nikt nie mówi)
Z ciekawości: zapytaj w jakiej jednostce czasu było to 30 uSv i czego używał do pomiaru.
_________________ John Smith
Maras68 [Usunięty]
#22 Wysłany: 2016-01-13, 14:07
diver [Usunięty]
#23 Wysłany: 2016-01-13, 14:15
no piszę ot tak z głowy, są mapy przedwojenne co określają promieniowanie, w Kowarach był uran wydobywany, a obok mnie na jasnej Górze w Czechach wykorzystywano dysydentów i tam ich wykańczano w kopalni uranu ; 1 rem = 0,01 Sv
#24 Wysłany: 2016-01-13, 14:46
W siwertach lub remach określa się ile energii na kilogram oddaje strumień promieniowania. A przyjętą dawkę skuteczną lub równoważną podaje się w siwertach lub remach na godzinę.
Maras: ale to było w Hameryce, a tam syjoniści biją Murzynów. U nas tylko budowano blokasy z promieniotwórczego żużla
G.
diver [Usunięty]
#25 Wysłany: 2016-01-14, 11:07
Jacek. napisał/a:
W siwertach lub remach określa się ile energii na kilogram oddaje strumień promieniowania. A przyjętą dawkę skuteczną lub równoważną podaje się w siwertach lub remach na godzinę.
Maras: ale to było w Hameryce, a tam syjoniści biją Murzynów. U nas tylko budowano blokasy z promieniotwórczego żużla
G.
wszystko prawda, rem-R to stara jednostka i na starych mapach to widziałem
a czym prześwietlają teraz na lotniskach, bo mnie oblukali całego już
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-01-14, 11:09, w całości zmieniany 1 raz
#26 Wysłany: 2016-01-14, 13:56
Spoko, ludziów nie przześwietlają. Tylko toboły
Gbq.
diver [Usunięty]
#27 Wysłany: 2016-01-14, 15:17
Jacek. napisał/a:
Spoko, ludziów nie przześwietlają. Tylko toboły
Gbq.
Jacek teraz ludzików prześwietlają, wiem bo prześwietlany byłem
#28 Wysłany: 2016-01-14, 15:23
Tak z marszu?
G.
diver [Usunięty]
#29 Wysłany: 2016-01-14, 15:31
Jacek. napisał/a:
Tak z marszu?
G.
podchodzisz pod foto i robią Ci wszystko, , a jak wracasz z USA to możesz być niekompatybilny
a wchodzisz na talerz z zaznoczonymi nogami i rączki w górę
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-01-14, 15:47, w całości zmieniany 1 raz
#30 Wysłany: 2016-01-14, 16:44
Dawniej to trzeba było się zdrowo zasłużyć. Ja zaznałem tego tylko raz (na kilkadziesiąt podróży), mimo, że "piszczę" z urzędu.
Znaczy, podpadziocha jesteś: to pagona na prostej drodze złapiesz, to za ułańską sylwetke do mikrofalówki wsadzą
G.