Janus, dobrą zasadą jest, żeby przy tego typu prośbach oprócz fotki tarczy dawać również wyraźną fotkę mechanizmu oraz obu stron dekielka - jeśli jest tam cokolwiek interesującego. Trzeba podjąć pewien wysiłek, żeby dostać sensowne odpowiedzi.
pozdrawiam
Narfas
Wierz mi, że jeślibym miał go fizycznie w ręku zrobiłbym tak. Zegarek jest kolegi i podesłał mi tylko taką fotkę. jak dośle mi fotkę mechanizmu to zaraz wstawię
Janus, wszystko już wiesz.
W środku jest na 90% PUW.
Myslę że jest starszy niż Gburczysław głosi, strzeliłbym że to lata '60. Jakby było widać mechanizm, to można go dokładniej datować - 1360 przestali robić pod koniec lat '60, a zastąpił go 1460 a zaraz później 1560 - ten drugi to już bite lata '70. Ale ja ich nie rozpoznam , trzeba by zobaczyć numer wybity.
#18 Wysłany: 2015-05-01, 14:18
Bardzo prawdopodobne, że lata 60. To Niemcy, kraj doktorea Caligari i zakamieniałej konserwy
Ogólnie bardzo przyzwoity zegarek klasy lepszej popularnej. Mechanizm klasę lepszy, niż Schildy, FHFy czy inne tam Lorsy, stosowane w porównywalnych zegarkach szwajcarskich.
Dawać mi je tutaj ... choć właściwie to nie wiem czy o mnie chodzi.
... ja strzelam w koniec lat 60-tych ... okres przełomu - wskazówki klasyk tych lat a indeksy już "tyją" i trącą latami 70-tymi ... no ale z elegantami to nie wiadomo ... szczególnie niemieckimi.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
Bo ja wiem czy takie '70?... Ja tu widzę spóźniony zmierzch art deco, wskazówki nie są jeszcze groteskowo poskracane, ale jednocześnie widać już nadchodzącą estetykę lat '70. Nie wiem z którego roku jest ten zegarek, ale estetycznie mocno jeszcze siedzi w latach '60.