Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#17 Wysłany: 2010-03-23, 14:55
Ja , wbrew pozorom lubię ascetycznie wyglądające zegarki, i ten mi się bardzo podoba, dlatego go kupiłem, chodziarz główną inspiracją był mechanizm, no i co prawda wolałbym tarczę i wskazówki takie jak w modelu BeiHai ( bez szału) ale on kosztuje już trzy razy tyle co Everest.
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-03-23, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
werk wspaniały aż nie chce się wierzyć że wyjściowym mechanizmem była Miyota!
co do wyglądu to on jest jak uładzony i poprawny że aż mi się nie podoba - trudno.
Indeksy wypisz wymaluj IWC
chętnie bym go nosił ale pleckami z przodu
najważniejsze ż jest Pan zadowolony!
#21 Wysłany: 2010-03-23, 19:14
Kolejny czajnałocz który tak mnie zaskakuje. Piękny.Gratuluję
szeryf [Usunięty]
#22 Wysłany: 2010-03-23, 19:30
ALAMO napisał/a:
Bezpośrednio zatem idzie go kupić zapewne za około 550 zł ...
Masz już jakieś doświadzenia w bezpośrednim zakupie?
#24 Wysłany: 2010-03-23, 21:18
szeryf napisał/a:
ALAMO napisał/a:
Bezpośrednio zatem idzie go kupić zapewne za około 550 zł ...
Masz już jakieś doświadzenia w bezpośrednim zakupie?
Alamosowi chodzi o cenę wyjściową, drogi Szeryfie.
No i tak spokojnie pooglądałem nowy nabytek za pomocą lupki zegarmistrzowskiej, i mam kilka uwag odnośnie wykonania tarczy, tarcza pod lupą nie jest idealnie gładka, jest malowana i to widać, indeksy minutowe w postaci kropek są osadzone w tarczy na sztyftach, to samo się tyczy indeksów godzinowych w postaci cyfr. Indeksy jak i wskazówki nie mają połysku, są matowe.
Jakość powłoki lakierniczej na tarczy jest zdecydowanie gorsza niż np w Parnisach, pod silnym powiększeniem widać na niej "paprochy".
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-03-23, 21:54, w całości zmieniany 3 razy
#26 Wysłany: 2010-03-23, 22:27
Karol, zważ tylko na to że TY w tym czasie kiedy będziesz mnie upijał, powinieneś być już upity, i wtedy to właśnie ja przejmę Twoje zegarki, przekazując Tobie zgodnie z sugestiami kolegów kapsle i puszki od piwa