Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#17 Wysłany: 2013-05-20, 14:01
Wśród sprzedawców na alle nagminne jest opisywanie zegarków z koronkami po lewej jako przeznaczonych rekomo do noszenia na prawej ręce Ciekawe, czy sami próbowali nosić np. ubotopodobne wynalazki z koronką od strony dłoni
PS. a tak juz calkiem na temat, to z czystej ciekawosci kiedys sprobowalem nosic na prawej jakis czas - i mnie wkurzalo.
Przeszkadzal, ale to moze i dlatego, ze czlowiek nieprzyzwyczajony i zahaczal czesciej o rozne rzeczy.
Ciekawostke mi kiedys znajoma z roboty opowiedziala - wiem, ze jest praworeczna, ale na prawej nosi.
"A bo na roznych nasiadowach to moge udawac, ze cos tam notuje i sobie czas sprawdzac bez tego, ze szef widzi i mi potem glupie uwagi robi..."
Pomógł: 13 razy Dołączył: 19 Cze 2011 Posty: 3226 Skąd: Na Krawędzi Czasu
#24 Wysłany: 2013-05-20, 23:59
Slavol napisał/a:
Moim zdaniem jedynym sensownym wytłumaczeniem jest to iż osoby praworęczne noszą na lewym nadgarstku z uwagi na fakt, że wszelkie prace wykonują prawą ręką, zatem zegarem mechaniczny jest mniej narażony na uszkodzenie (np. wbijanie gwoździ czy coś tam w ten deseń) ....
+1
Zgodnie z tą zasadą jako leworęczny noszę zegarek na prawej ręce.
Plus dodatni jest taki, że koronka nie uwiera i nie wpija się w dłoń
plus ujemny to niewygodnie bez zdejmowania z ręki zegarek nakręcić lub ustawianić
Normalnie noszę na lewej ale czasami zdarza mi się ubierać dwa i wtedy dziwnie się czuję z tym na prawej. Z początku spoko ale po pewnym czasie zaczyna mi on ciążyć i jest nie fajnie. Podczas pracy przy kompie nie jest miło jak zapięcie wbija się w nadgarstek, w lewej nie mam takiego problemu.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#26 Wysłany: 2013-05-21, 04:57
Ja też czasami zakładam dwa,ale na razie tylko w domu.Do roboty zakładasz dwa?
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Do roboty nie z racji tego że nie mam roboczych do ciorania 2 sztuk. Od czasu do czasu jak mnie najdzie to na zakupy sobie ubiorę, ale najczęściej po domu bo żona się leko denerwuje jak w miejscach publicznych 2 noszę;) choć teraz już jej przeszło trochę...