Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#16 Wysłany: 2013-04-28, 20:49
Fajne "pudełeczko", robi wrażenie
#17 Wysłany: 2013-04-29, 06:31
halina napisał/a:
crayzee, imponujące. Ale jak Ty to na następny zlot weźmiesz?
sprzeda z 10 zegarków i za tą kasę kupi mocne szelki (w gratisie dostanie tragarza )
jeśli chodzi o samą szafkę , to całkiem całkiem,ale skazuje kolekcję na ukrycie przed światem . Osobiście wolałbym coś przeszklonego ,aby można było pooglądać bez wstawania z fotela choćby
Co do ilości, to zależy, jakie sobie do środka wsadzisz palety numizmatyczne.
Do jednej szufladki możesz wsadzić paletę z okrągłymi otworami 45 mm i wtedy wchodzi do niej 20 sztuk. Nie wszystkie zegarki się do tego zmieszczą. Drugą opcją jest zastosowanie palet na monety holder/quadrum (15 przegródek 50x50 mm) - wtedy powinny wejść praktycznie wszystkie duże zegarki.
Ja zamierzam zrobić pół na pół, czyli do 20 szufladek wejdzie max. 390 sztuk.
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35127 Skąd: Polska Pd. B
#20 Wysłany: 2013-04-29, 23:22
Fazi napisał/a:
...jeśli pozwolisz - dołożę (jutro) parę fotek pudełek, które miałem do pokazania w Rzykach, a które (w natłoku innych eksponatów) zostały trochę po macoszemu potraktowane.
Kolega jest ich producentem i ma spore możliwości wykonawcze.
Robi też głównie pod numizmaty, ale mówił mi, że to nie problem trochę przekonfigurować projekt i konstrukcję
crayzee napisał/a:
Pewnie!
Nie chcąc zaśmiecać Twojego wątku - pozwoliłem sobie zamieścić info tu:
Pomógł: 7 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Mar 2011 Posty: 1308 Skąd: Zakamuflowana Opcja
#22 Wysłany: 2013-05-06, 23:07
Szafka przednia, gratulacje. Tak mi przyszło do głowy, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby w tym trzymać zegarki na paskach - kwestia dobrania odpowiednich palet wypełniających szufladki - tylko wtedy zegarków wejdzie znacznie mniej. Ale za to jak estetycznie i w jednym miejscu