nick555, pytanie tylko czy te słoniowe portfele są faktycznie słoniowe, bo jak patrzę na zatokę to 10-25 dolarów... trochę mało jak na zwykłą skórę... a co dopiero, jakby nie było dość egzotyczną.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#17 Wysłany: 2013-04-15, 21:57
W sumie pewności mieć nie będziesz, gwarantuje Ci ją tylko taka pieczątka jak na szlufce u Długasa. Na zatoce rzeczywiście jest dużo ciekawych skór "egzotyklook", niektóre, szczególnie aligatorowe wyglądają spoko...
Z drugiej strony, czy ten słoń taki fajny? Ciekawostka imo, podobnie jak Ropucha...
Tak naprawdę to nie mam nic do "egzotyklook" i jeśli coś faktycznie fajnie wygląda, to czemu nie. Tylko kupując coś chciałbym wiedzieć, że jest to tylko wzorowane, a nie, że ktoś mi wciska podróbkę
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#24 Wysłany: 2013-04-16, 19:06
Wygląda super, poza tym zazdroszczę paska 24 przy 47mm kopercie- z ta 26 w seryjnych Marychach tylko same problemy jak dla mnie, ciężko ubrać zegarek w coś żeby sensownie wygladał- pomijam handmade, chodzi mi o paski dostępne w sklepach....
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Owszem, wolałbym, gdyby był z manualnym mechanizmem - jest z ST25 i to jednym z najlepszych, które mam - nie widzę powodu aby to zmieniać. Pomijam fakt, że ilość przeróbek przerasta moje umiejętności.
Moją ideą nie jest wierność z oryginałem - nawet nie wiem jak oryginał wyglądał - dla mnie istotne jest, aby mi się podobał.
Dekiel jest jeszcze przed szlifowaniem, w tej chwili usuwam dwa inne problemy.
No i będę się upierał, że nie jest łatwo - koszt jest dosyć wysoki, a dostajesz podróbę, którą trzeba modyfikować, aby był homage. Mało kto będzie się na to decydował...
No i będę się upierał, że nie jest łatwo - koszt jest dosyć wysoki, a dostajesz podróbę, którą trzeba modyfikować, aby był homage. Mało kto będzie się na to decydował...
Przecież my się decydujemy - koszt nie jest jeszcze taki hardcore'owy, składam od 4 miesięcy 1:1 6152 i części i modyfikacje doszły już do tysiąca ale co się nie robi dla marzeń.
Koperta 50$ (musiałem wypolerować bo stara koperta 47mm jest szczotkowana a do nowej nie ma tyle części do modyfikacji)
CG od Adriana 50$
Monster CB od Adriana 50$
Podwójny bezel od Adriana 50$
Pierścień mocujący po Molnije Kryształ 15-20$
Wskazówki również od Adriana 25$
Plexi T25 od QuizatS 35$
Tarcza od getat 20$
A chce, muszę jeszcze kupić:
CB od NW z plexi (taka fanaberia) najtańsza opcja 100$
Klamra GPF 25$ + wykonanie paska (trudno ustalić cenę)
I jeszcze został grawer... (też nie wiem ile)
A co do mini Egi 47mm najdroższe jest chyba 6mm plexi (36,2mm) bo na zamówienie
Musisz kupić cienki wałek do Molniji 25$-10sztuk (bo koronka do automatu)
Tarcza do MM 36,4mm (trzeba obciąć do 36mm) 20$
Wskazówki (to przeróbka z mini fidy czy radka) 15$
Przynajmniej planuje takiego moda
Na razie jest baza i części...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-05-01, 13:23, w całości zmieniany 1 raz