Unitra Warel
Odpowiedz do tematu

:
Szczecin jest duży...od morza do morza :P

:
Ponieważ w przeciwieństwie do was, buraki :P , MUA mieszka w mieście historycznie zintegrowanym ze stolicą Europy :P - a nie w jakims pierdziszewie nad Wisłą, co pierwsza cywilizacja na wschód od was to dopiero Moskwa :złośliwiec: - informuję jak zwykło się informować krewniaków z prowincji jak do miasta przyjechali :P
Otóż, Szczecin jest bodaj jednym z najrozleglejszych terytorialnie miast w Bolandzie. Z krańca na kraniec zrobić 40 km - to jest żadne wyzwanie. A jak się kto postara, to mu stuknie 50 km :P Tak, wiem, w stolicy ojczyzny ziemniaka po 50 km to już jest Międzychód :P A w stolicy sam nie wiem czego - Grójec :P Sorry, u mnie dalej jest miasto plask

:
ALAMO napisał/a:
a nie w jakims pierdziszewie nad Wisłą, co pierwsza cywilizacja na wschód od was to dopiero Moskwa :złośliwiec: -

A na zachód Paryż, zwany Szczecinem południa :D

Gboo.

:
O to to,mądrego to i dobrze posłuchać pifko :))

:
Jedno jest pewne - największy cmentarz w Europie jest w Szczecinie.

:
wahin napisał/a:
to może nie być przypadek

:
Gratulacje! Świetny zegar i w super stanie. Raz widziałem go na żywo w akcji. Kiedyś przewinęła mi się przez ręce koperta bez dekielka. W końcu wylądowała u kumpla no i powstał taki "MOD":

Tutaj filmik:
http://www.youtube.com/wa...d&v=xCkPwlPzve4

Ostatnio zmieniony przez lahcim 2012-12-12, 21:55, w całości zmieniany 2 razy
:
Gratuluję nabytku. Kawał historii. Nigdy go nie widziałem w tak dobrym stanie :)

:
Ja widziałem. Miałem kiedyś nowiuśki, ze sklepu! :))

Spam
[Usunięty]
:
voli graty... bachteri nie trawię ale znaczek zacny...

:
Cezar napisał/a:
Ja mam takiego uboższego braciszka...
[url=http://s10.postimage..._48.jpg]Obrazek[/url]
[url=http://s16.postimage..._06.jpg]Obrazek[/url]
Pamiętam, jaki byłem dumny, gdy dostałem go od Tatusia :)

buran napisał/a:
Też fajny,wygląda jak maska spawalnicza :D

Faktycznie, to dobre jest :))

Cezar, ale nie przejmuj się, masz polskiego zegarka? Masz!! Zegarka od Ojca - bezcenne! No i w dodatku zegarka nieczęsto widywanego (przyznam, że dotąd znałem tylko "srebrnego" unitrona 11 a 21 widzę pierwsze :)) A że plastik fantastk ? No cóż, był taki smutny okres w historii zegarków, że plastkowy = fajny i nowoczesny (i podejrzewam, że dla producentów po prostu tańszy i łatwiejszy jako materiał), na szczęście ludziskom już chyba z grubsza przeszło.

Warto jednak napisać, że "unitra klasyczna nieciekłokrystaliczna" też nie obroniła się przed ekspansją plastików:

Choć z niejaką dumą muszę napisać, że jednak moja uboga syntetyczna siostra ma więcej uroku - krwistooki demon w spawalniczej masce.

Rudolf napisał/a:
wahin napisał/a:
to może nie być przypadek

No przeca Alamo jakoś musiał rozładoweać ten korek nie ? :))

Ostatnio zmieniony przez voli 2012-12-14, 00:24, w całości zmieniany 3 razy
mloodzian
[Usunięty]
:
ja również posiadam Unitre. Stan wizualny i elektroniczny nie naganny. Jutro wybieram się na włożenie baterii, wymianę uszczelki dekla, oraz możliwe że zlecę polerowanie koperty oraz bransolety.

oto zdjęcie z czasem wrzucę więcej:

Zegarek należy do mojego ojca i 25 lat przeleżał w szufladzie, w swojej kolekcji posiadam również 15 letnie Seiko 5 Automatic SN oraz 50 letniego Poljota ale jego stan jest tragiczny wizualnie, lecz mechanizm nadal jest sprawny i działa. Oczywiście mam również nowe zegarki które używam na codzień

Ostatnio zmieniony przez mloodzian 2013-01-15, 23:48, w całości zmieniany 1 raz
:
mloodzian napisał/a:
ja również posiadam Unitre.

Jakbyś się chciał pozbyć, to podjadę ;-)

A w ogóle, to przywitaj się tutaj:
http://www.chinawatches.p...=13691&start=75

mloodzian
[Usunięty]
:
to dobre było, zegarek zostanie u mnie w rodzinie chyba do końca swoich dni :P

[ Dodano: 2013-01-17, 11:49 ]
Wrzucam tak na szybko 4 zegarki , został jeszcze do pokazania Seiko 5 Automatic. Jak będę miał wiecej czasu to dadam dokładniejsze zdjęcia bo jestem na etapie kończenia pracy inżynierskiej i obrony w lutym.

Poljot:

1:

2:

Unitra:

1:

2:

Casio:

1:

Orient:

1:

Ostatnio zmieniony przez mloodzian 2013-01-17, 11:49, w całości zmieniany 1 raz
:
Ja planuję przetestować dwa sprzęty, które są na tych samych flakach, które ładowali do Warela. Kumie-posiadaczu Warelki, jesteś mi w stanie powiedzieć, jakie to powinny dokładnie być baterie? Bo że dwie pastylki i że po 1,5 V wiem, ale nie wiem jakie oznaczenie :/

'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum