Jacobi, to ja Ci powiem ... jeśli jakaś rzecz używana jest przez Ciebie zakupiona w cenie powyżej 1 tysiąca złotych,to musisz ten zakup zgłosić do US i zapłacić 2% podatek od ceny zakupu tej rzeczy. Czyli :jeden przedmiot powyżej tysiaka i lecisz zgłosić i zapłacić podatek. Kilka rzeczy powyżej tysiąca łącznie , z których każda jest poniżej tysiąca-nie trzeba nic zgłaszać, kilka rzeczy łącznie powyżej tysiaka,z których jedna bądź dwie są powyżej tysiaka,zgłaszasz i płacisz od tych powyżej tysiąca.
#1279 Wysłany: 2018-09-21, 14:25
No to na bazarku trzeba wszystko co droższe niż 1k sprzedawać za 999. Na przykład zegarek za 4k to: tarcza i wskazówki 999, koperta 999, bransoleta 999, wałek z koronką 999, złożenie 4. 😀:-);-)
Jacobi, to ja Ci powiem ... jeśli jakaś rzecz używana jest przez Ciebie zakupiona w cenie powyżej 1 tysiąca złotych,to musisz ten zakup zgłosić do US i zapłacić 2% podatek od ceny zakupu tej rzeczy. Czyli :jeden przedmiot powyżej tysiaka i lecisz zgłosić i zapłacić podatek. Kilka rzeczy powyżej tysiąca łącznie , z których każda jest poniżej tysiąca-nie trzeba nic zgłaszać, kilka rzeczy łącznie powyżej tysiaka,z których jedna bądź dwie są powyżej tysiaka,zgłaszasz i płacisz od tych powyżej tysiąca.
Pies czy kot?: pies
Wiek: 66 Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 14654 Skąd: Warszawa
#1281 Wysłany: 2018-09-21, 14:59
Sylwek
Z jednym zastrzeżeniem, dowiedziałem się, ale nie w US, że jak kupujemy kilka rzeczy od tej samej osoby fizycznej i płacimy łącznie, kwota przekroczy tysiaka, chociaż każda z tych rzeczy jest poniżej tysiaka, to płacimy podatek. Trzeba to podzielić.
[ Dodano: 2018-09-21, 16:00 ]
Z bazarkiem, to musieliby zarządać od adminów danych osób handlujących.
_________________ Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
#1285 Wysłany: 2018-09-21, 15:22
Jacobi napisał/a:
Z bazarkiem, to musieliby zarządać od adminów danych osób handlujących.
taaaa piszcie więcej na ten temat to się zaraz pojawi na horyzoncie jaki urzędas kontrolujący i się dopiero zacznie problem. Po co Jacobin wkładasz kij w mrowisko
[ Dodano: 2018-09-21, 16:23 ]
Sylwek napisał/a:
Jacobi, przy aukcjach nie trzeba nic spisywać, spisuj wtedy jak kupujesz coś bezpośrednio,np od Marasa poza aukcją
taż łon nic ode mnie nie kupuje nawet się nie zapytał łapserdak jeden
PCC ??
W zasadzie to ... od zawsze
Nawet za komuny płaciło sie ten podatek, w jakiejś tam formie.
A skąd Sławeczku mianowicie administracja forum, miałaby mieć jakiekolwiek wasze dane ? Poza numerem IP, który z procesowego punktu widzenia niewiele znaczy ?
#1290 Wysłany: 2018-09-21, 20:17
Jacobi napisał/a:
Chyba że sędzia Tuleja nas obroni
[ Dodano: 2018-09-21, 21:17 ]
ALAMO napisał/a:
A skąd Sławeczku mianowicie administracja forum, miałaby mieć jakiekolwiek wasze dane ? Poza numerem IP, który z procesowego punktu widzenia niewiele znaczy ?