...wszystko piknie, ale dlaczego bezel nie jest czarny
Maxiu, bo w tej technice czarny byłby cały - tak jak w Otago. A to nie o to szło.
Kombinujemy jeszcze gładkie wkładki z minerału i z ceramiki, ale wtedy nie będą miały tych linii. Ale narysowałeś też taką wersję, i ona nie jest wcale kulawa. Się zrobi jeszcze do obczajenia tamte dwie wersje koperty, i potem się zdecyduje.
Machu, 42 mm od zawsze To co mierzyliście na zlotach też tyle miało. Natomiast technicznie, ta koperta vs. tamta to jest epoka.
#1247 Wysłany: 2017-10-06, 15:40
Wygląda rewelacyjnie, ale boję się, ze luma będzie się z czasem wykruszać z bezela. Chyba poszedłbym w tym przypadku w kierunku ceramiki, bo to świetny projekt i wszystko w nim musi być ideal prefect . Jest bliziuteńko tego stanu rzeczy
Ostatnio zmieniony przez fisiacz 2017-10-06, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
Mnie się oba bezele podobają, miałbym trudność z wyborem, wyglądem skłaniam się do tej mineralnej chociaż mile widziałbym szafirową albo ceramiczną.
Nie podoba mi się biała tarcza datownika, negatyw byłby lepszy.
Poza tym chyba nosiłbym.
#1250 Wysłany: 2017-10-06, 16:13
Czarny bezel wg. mnie lepiej komponuje się z projektem. Można by jeszcze coś zamieszać w kolorze bezela. Może bardzo, bardzo ciemny granat??? Trzeba by to jeszcze zobaczyć na zegarku, ale czarny lepiej do mnie przemawia . Zgadzam się z uwagą dotyczącą datownika. W negatywie byłby lepszy.
Ostatnio zmieniony przez fisiacz 2017-10-06, 16:17, w całości zmieniany 2 razy
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot
Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#1251 Wysłany: 2017-10-06, 17:42
ALAMO - weź tego prototypa za tydzień na zlot. Chętnie obyczaje na żywo
_________________ World Wide Watches
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Na wersję z postu #1180 czekam już całą wieczność Tylko nie mówcie, że do realizacji jej nie dacie, bo to zakrawa na sadystyczne znęcanie się nad klientami. Dla mnie i pewnie paru innych, tamten bezel robi robotę i w sumie może być nawet z plastiku, byleby były dostępne wkładki na wymianę.
A ja mam prawdę mówiąc mieszane uczucia, bo z tym całym stalowym wygląda lepiej niż się spodziewałem zlecając wzornik. W pierwszym egzemplarzu, przelukrowali go - krawędzie były przeszlifowane, wyglądał jak zabawkowy. Ale przy drugim podejściu kazałem pozostawić jak najwięcej wyraźnych przejść i krawędzi - i to robi robotę. Jest dość surowy. Na rynku jest mało takich wzorów. Podejrzewam, że gdyby zaprezentowano go od razu w takiej wersji, bez wbijającej się od tych paru lat wizji modelu z czarnym bezelem, nikomu by nie przyszło do głowy że to nie jest jedynie słuszna i docelowa wersja A jak zawsze, lepsze wrogiem dobrego
Pies czy kot?: kot
#1256 Wysłany: 2017-10-07, 07:51
Stalowy bezel mi też pasuje, ale może z minutami?
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
No dobra. Biorę. Będę miał zegarek z trytem
Dla mnie ten zegarek z szklanym bezelem jest czymś, na co czekałem. A praca bezela w pokazowym egzemplarzu - no Pany... tak dobrze nie było jeszcze w żadnym Waszym zegarku!
fakt, bezel na żywo wyglada całkiem, całkiem
ale nie pamiętam jak pracował
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.