Jeszcze był jeden, z jasna tarczą pisany w cyrylicy. Stosunkowo rzadki. Jutro moze wrzucę foty.
Chyba więcej niż jeden?
Jeszcze jasny z niebieskim ringiem i z indeksami "kreskowymi" jak te czarne
No a licząc te w cyrylicy to czarne też takie były.
Łącznie naliczyłem 6 modeli
Niestety mam tylko 2
Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#123 Wysłany: 2013-01-20, 16:46
abaddon79 napisał/a:
Kris napisał/a:
Jeszcze był jeden, z jasna tarczą pisany w cyrylicy. Stosunkowo rzadki. Jutro moze wrzucę foty.
Chyba więcej niż jeden?
Jeszcze jasny z niebieskim ringiem i z indeksami "kreskowymi" jak te czarne
No a licząc te w cyrylicy to czarne też takie były.
Łącznie naliczyłem 6 modeli
Niestety mam tylko 2
Tomek
No tak. Zapomniałem o tym czarnym w Cyrylicy. Jest tak rzadki że mi umknął
Ale tego z jasna tarczą i ringiem z kreskami to chyba nie było Jak masz zdjecie lub katalog to dawaj.
A oto mój w cyrylicy. Stan niestety ale ....... No ale cóż. NA razie zostaje. Może kiedyś znajdę ładniejszego.
Na pierwszej stronie tego wątku, kadarius pokazywał właśnie takiego
Tomek
ps. Właśnie dziś pojawił się znów na alle..
http://allegro.pl/poliot-...2966044516.html
Widziałem go już wcześniej był za 150 teraz od 100, a kilka miesięcy temu też jeden taki poszedł na alle.
No i teraz pytanie, były z takim brązowym ringiem czy po prostu ten jest odbarwiony od słońca???
W tym wątku są też zdjęcia takiego z brązowym, więc jednak były?
A i jeszcze w takiej/bardzo podobnej kopercie zdaje się też na automacie był taki z obrotowym bezelem, ktoś go na forum ma (zdaje sie Monter?), czy ten też wliczamy?
heheh- więcej pytań jak odpowiedzi
_________________ Per Aspera Ad Astra
Ostatnio zmieniony przez abaddon79 2013-01-21, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#130 Wysłany: 2013-01-22, 15:47
Zwierzu napisał/a:
Witam, istnieje w tym modelu jakaś możliwość szybkiego przedstawiania daty?
Dziś nakręciłem się nieźle.
Pozdrawiam
Zwierzu
24-21,dokręcasz do 24,data przeskakuje,cofasz do 21 i jeszcze raz 24,data przeskakuje i tak do skutku.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Właśnie ustrzelił mi się czarny 55g. Trzeci jaki przejdzie przez moje ręce. Zegarek wygląda jak kupa po jagodach, ale myślę, że uda się coś z niego wycisnąć
Jak przyjdzie to się pochwalę
Zwierzu [Usunięty]
#133 Wysłany: 2013-01-27, 19:50
Dzięki za podpowiedź. Na razie noszę co dzień, więc nie sprawdziłem jeszcze.
Jak zmienię zegarek to sprawdzę.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#134 Wysłany: 2013-01-30, 06:44
Wczoraj się zebrałem i oddałem moją 55-tkę do zegarmajstra, bo przestała po kilku godzinach chodzić. Czyszczenie, smarowanie i cosik tam poluzowane było, ale dokładnie będę wiedział na dniach, podczas odbioru.
Zegarmistrz zdziwił się (???) że przynoszę zegarek, który ... ma co najmniej 30 lat (!!!) I że (przynajmniej wizualnie) jest w tak dobrym stanie. W sumie - miło
Już po raz czwarty, co prawda kosztował mnie trochę peelenów, ale za to stan fajny no i na niezłym pasku był. A poza tym japa cieszy mi się za każdym razem jak na niego spojrzę, a to już bezcenne
_________________ "I own the watch, the watch does not own me"