Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#1051 Wysłany: 2017-06-24, 11:48
Woj_Woj napisał/a:
Swoje związki z wojskiem, koleją i pocztą firma pielęgnowała i podkreślała przez wiele lat, dlatego nie potrafię ocenić tego konkretnego egzemplarza ... choć takie oznaczenie może sugerować kolejową przeszłość.
Fakt. Znaczek zupełnie jak na Mołnii dla Türków
Niemniej, fajny i kolejowy niezwykle.
Zresztą cały interesik pana Amstutza był zorientowany na rynek indyjski. Weź np taką markę:
Cytat:
Moje poszukiwania doprowadziły mnie do Electy ... pewnie życzeniowo.
Wielkość ok.16``` ... sama kieszonka jest mocno ... kieszonkowa
Czy aby na pewno wząłeś linie paryskie? Tak "obtycznie" wydaje się większy.
Nie znam siem, ale "jak nie wiadomo co to jest, to jest to..." - czyli wygląda na jaki FHF albo wersję tegoż w wykonaniu monsieur Adolfa
BTW: to "W" jest chyba troszkę nietypowe.
Gbou.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
West End was the only brand for which Longines was producing watches without the Longines name on dial and case.
J. Monnat Jr napisał/a:
The West End Watch Co. had started in Bombay. The founder was Mr Droz, whose family company was located in St-Imier and they were neighbours with Longines.
Jak to się pięknie wszystko zaplata u tych Szwajcarów
Gbu.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
J. Monnat Jr napisał/a:
The West End Watch Co. had started in Bombay. The founder was Mr Droz, whose family company was located in St-Imier and they were neighbours with Longines.
Jak to się pięknie wszystko zaplata u tych Szwajcarów
Nie mogę się powstrzymać ... nadaje się do wątku o marzeniach ... trafiłem na takiego trench doctora
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#1057 Wysłany: 2017-10-15, 21:51
Omega na werku 38.5, w stalowej kopercie, rok produkcji 1940/41, dosyć poważne uszkodzenia tarczy, sztukowane wskazówki. Nie powinna być zbyt droga.
Na forumie nie wyceniamy. Ale ...
Ostatnio za starszy zegarek na tym werku w stanie jak poniżej,
na Allegro zapłaciłem ok. 370 PLN.
Porównaj sobie Dorian .