Jako, że udało mi się kliknąć w święta zegareczek oraz znając jakość paseczków z chińskiego smoka poszukuję inspiracji i ubranka do Alphy. Wstępnie myślałem o jakimś rally w brązie. Chętnie jednak obejrzę inne propozycję. Uszka sensowne bo 24mm. Oto bohater (zdjęcie zapożyczone z WUS.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#8 Wysłany: 2012-04-08, 20:31
Słoniu napisał/a:
Jest Tomek?
Tylko nie rally, plosie .. Odrzuca mnie od tych pasków. Jakiś brązowy grubasek byłby miodzio. Tylko tak max 4,5mm, bez przesadyzmu. Np. taki Riosik KLIK
To jest tzw. hornback. Skóra z krokodyla/aligatora z łuskami. Najdroższa część ich skóry. Swego czasu chciałem mieć pasek z takiej skóry i ją sprowadziłem z zagranicy. Możesz się np. Ghostwheela spytać jak się go nosi.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#15 Wysłany: 2013-02-23, 17:01
Słoniu, to nie jest żaden hornback tylko hornbacklook .. Pasek ze skóry prawdopodobnie świńskiej, wytłaczany na wzór krokodylich łusek .. Zbyt powtarzalny wzór, coś takiego w naturze nie występuje.