Panowie jak to jest z wodoszczelnoscia linii 5 sport u Seiko?
Chodzi mi glownie o zegarki wygladajace jak pelnosprytne nurki, ale bez zakrecanych koronek z oznaczeniem klasy WR100M. teroetycznie 100M kwalifikuje zegarek do dynamicznego plywania...
Mozna w tym bez obaw snurkowac do 5-6m machahac energicznie lapami?
Intuicyjnie - woda dochodzi do uszczelek ma z nimi kontakt - uszczelki nie przepuszczja jej dalej. W wodzie slodkiej nie widze problemu - wyschnie i bedzie git.
Co z woda slona? Wyschnie i zostanie sol na uszczelce - bedzie szybciej parciała?
Teoretycznie zegarek powinno się ze słonej wody opłukać, ale teoria teorią ... Ja swoje płukałem jak zaczynało być na nich sól widać Takie Seiko spokojnie wystarczą ci do plywania i leniwego zanurzenia
#4 Wysłany: 2011-11-04, 19:00
A ogółnie to pływacie w zegarkach ? jeśli oczywiście mają to 50m, 100m
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#8 Wysłany: 2011-11-04, 20:07
Mam seiko chrono w kwarcu, wr 100 i zawsze w nim pływałem - wanna, basen, prysznic.
Szczelność trzyma bez problemu, nie wytrzymał wstrząsu i sekundowa z chrono zatrzymuje się na 11 zamiast 12. Poza tym wszystko ok, czwarty rok na pierwszej baterii
Blaz [Usunięty]
#9 Wysłany: 2011-11-04, 20:08
Nie pływam, bo nie umiem, ale prawie z każdym moim zegarkiem (a miałem tylko >100m) byłem nie raz w saunie.
maciek [Usunięty]
#10 Wysłany: 2011-11-04, 20:15
Blaz napisał/a:
Nie pływam, bo nie umiem, ale prawie z każdym moim zegarkiem (a miałem tylko >100m) byłem nie raz w saunie.
serio nie umiesz?
Blaz [Usunięty]
#11 Wysłany: 2011-11-04, 20:18
Nigdy nie uważałem tą umiejętność za w jakiś sposób mi przydatną. Wolę ciało zanurzać w wodzie w postaci gazowej.