Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#1 Wysłany: 2011-09-10, 18:04 Orient CFD0E002W vs CFD0F004W
Przyszedł czas na zakup kolejnego zegarka, niestety budżet niewielki i z tego powodu Kemmner oraz Steinhart muszą poczekać w kolejce przynajmniej do świąt. Ponieważ Orienta jeszcze w kolekcji nie mam (zresztą mało jeszcze mam ) w oko wpadł mi model CFD0E002W. Dla mnie wygląd bardzo ciekawy: biała ładnie zdobiona tarcza, niebieskie wskazówki, wskaźnik rezerwy chodu, koronka na godzinie 4 do pełni szczęścia brakuje mi tylko szafiru. Stąd pytanie, kto ma, jak się sprawuje i jaka jest jakość budżetowych Orientów?
Dla leniwych fotka z netu:
Jak zawsze mile widziane alternatywy
Edyta:
Zaproponowana alternatywa CFD0F004W mocno rozpatrywana
Orient to jest typowy Japończyk. Zrobiony 2x lepiej niż każdy szwajcar droższy 2x ...
Ten model jest bardzo fajny.
No i pamiętaj - że zawsze to in hause
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#7 Wysłany: 2011-09-10, 19:23
Przekonany już jestem na 99%. Teraz tylko czekam na info od skywatches jak wygląda sprawa wysyłki do Polski
Cholerka problem, tam się wyprzedały. Widzę, że jest dostępny na watches88 ale tam kurka pewne Cło i Vat.
Ktoś wie gdzie go można jeszcze w przyzwoitej cenie nabyć?
Przekonany już jestem na 99%. Teraz tylko czekam na info od skywatches jak wygląda sprawa wysyłki do Polski
Cholerka problem, tam się wyprzedały. Widzę, że jest dostępny na watches88 ale tam kurka pewne Cło i Vat.
Ktoś wie gdzie go można jeszcze w przyzwoitej cenie nabyć?
czy cena przyzwoita, to Ci nie jestem w stanie powiedziec ale bialy tez byl jakis czas temu, a jak czlowieka zagadniesz, to pewnie Ci powie, zebys troche poczekal i bedzie
#12 Wysłany: 2011-09-10, 21:52
Santino, - no mnie też ta moja wersja bardziej podchodzi A co Ci zwierzyniec przeszkadza. Całkiem sympatycznie to wygląda
Woytec60, - a to ładne, widziałem fotki na WUS ale nie interesowałem się dokładnie. Jak z ceną i dostępnością?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#13 Wysłany: 2011-09-10, 21:53
Santino napisał/a:
A czemu szafir ma dla Was tak ogromne znaczenie?
Miałem zegarek uznanego producenta, w którym szkło mineralne rysowało się od delikatnego przesunięcia po nim paznokciem .
Santino - szafir ciężko porysować ..
Woytec60 [Usunięty]
#14 Wysłany: 2011-09-10, 21:56
Czarny
Numery odpowiednio: FFD0F004W0 i FFD0F002B0.
Dostępne bez problemu, także u nas.
Tylko droższe...
Chłopaki, no ja rozumiem, że lepiej mieć szafir, niż nie mieć.
Ale z tego co kojarzę, to Orienty te mineralne szkiełka mają utwardzane i tragedii raczej nie ma.
Wersja pokazana przez Wojtka też fajna. I jak rozumiem z szafirem właśnie?
Dużo droższa?