Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#1 Wysłany: 2010-11-15, 21:21 King Seiko 5626-7000
Trafił do mnie jako zakładnik za Przeczystą. Pierwszy raz miałem więcej czasu żeby przyjrzeć się temu malcowi. W zasadzie to nie ma się czym zachwycać tak na pierwszy rzut oka ale po chwili ... tarcza ... indeksy ... płynąca sekunda ... dźwięk hi-beata ... prosta ale piękna koperta ... dekiel ... to jak leży na ręce ... nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest fantastyczny! Chce taki!
To chyba będzie nas więcej - szkoda że to niestety już inny rząd wielkości jeśli chodzi o kasę...
może nie uwierzysz ale to nie kwestia pieniędzy tylko kwestia szczęścia - i na prawdę wiem co mówię
#8 Wysłany: 2010-11-15, 23:07
No faktycznie, na zatoce nie wszystkie sa super drogie. Poogladam i pokombinuje (choc juz chyba nie w tym roku bo juz i tak mam plany powyzej dostepnych srodkow .
Należy dodać jako ciekawostkę ,że dekiel w tym zegarku jest nieodkręcalny,stanowi integralną część koperty..czyli właściwie nie jest "deklem":) dostęp do mechanizmu od góry,przez szkiełko.
Dodatkowo ,z jednej strony(między uszami ) wyprowadzona jest na zewnątrz koperty śrubka do regulacji werku..
Ostatnio zmieniony przez altec 2010-11-16, 12:23, w całości zmieniany 2 razy