Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#1 Wysłany: 2019-02-09, 23:20 Lata 70-te
Zerknąłem niedawno w pudła i zdecydowana większość, to wszelkiego rodzaju padliny z lat 70-tych, więc wypadałoby je zebrać gdzieś do kupy w jednym zbiorczym wątku.
Bez specjalnej kolejności będą przedstawiane jak leci.
Zaczynamy od takiego dziwadła:
Timex.
Model 169615
Produkcja Wielka Brytania, ale datownik i instrukcja po niemiecku. Gwarancja nawet nie podbita.
Stan NOS. Do dzisiaj ani razu nie noszony. Trzymam go z sentymentu dla dziwnego wzornictwa.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Ostatnio zmieniony przez Erolek 2019-03-16, 13:26, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#5 Wysłany: 2019-02-10, 11:12
Następny do golenia.
O marce 'Longchamps' nie jestem w stanie nic powiedzieć, poza tym, że na dole tarczy widnieje dumne 'Swiss Made'. Zegarek jak na dzisiejsze standardy nieduży - 34mm bez koronki. W środku bez szaleństw FHF 96-4.
Tym razem stan 'prawie NOS', bo kilka razy go nosiłem.
Koronkę w międzyczasie wymieniłem na nową, bo ktoś zamonotował mu dość zmęczoną życiem.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
#14 Wysłany: 2019-02-11, 16:10
Maras napisał/a:
bierz Erolek, sam bym brał gdybym wolną kasę miał i nosiłbym
Ostatnio cala luzna kase w Prosiaka laduje, wiec plany Omegowe musza poczekac. Poza tym, mam prawie identyczna Bulove Accutrona z 1972, wiec troche bez sensu, ale namieszales mi troche w glowie.
Pozdrawiam
Eryk