Dawno temu napaliłem sie na pilota. Do tej pory myślałem o Poljocie aviatorze.
Przypadkiem jednak trafiłem na zegarki Junkers, szczególnie model 6650-2 na ETA 2628 i z szafirowym szkłem:
Nawet...zamówiłem używke w sklepie.
Zastanawiam się jednak teraz czy to dobry wybór.
Pomógł: 19 razy Dołączył: 16 Sie 2016 Posty: 8991 Skąd: PL- wrocek
#2 Wysłany: 2017-11-27, 14:28
.....jeżeli taki typ pilota ci się podoba, to czemu nie, jeśli o mnie idzie to modowa opcja pilota,
mnie nie przekonuje, wybrałbym pilota LACO albo Steinharta bo nawiązują "desajnem" do zegarków lotniczych drugowojennych.
Ale co komu w duszy gra to na ręku
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#3 Wysłany: 2017-11-27, 14:42
Maras napisał/a:
.....jeżeli taki typ pilota ci się podoba, to czemu nie, jeśli o mnie idzie to modowa opcja pilota,
mnie nie przekonuje, wybrałbym pilota LACO albo Steinharta bo nawiązują "desajnem" do zegarków lotniczych drugowojennych.
Ale co komu w duszy gra to na ręku
Konotacji lotniczych marce odmowic nie mozna:
Ja wiem, ze ten zegarek z Junkers Flugzeug- und Motorenwerke AG ma tyle wspolnego co ja z baletem, ale co tam.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pomógł: 19 razy Dołączył: 16 Sie 2016 Posty: 8991 Skąd: PL- wrocek
#6 Wysłany: 2017-11-27, 15:36
Laco ładnie świeci, ma świetny kształt koperty, dobrze prezentuje się na łapie, miałem i byłem pan zadowolony, potem sprzedałem forumiakowi, a teraz żałuję , zacny zegar, pewnie do niego powrócę za czas jakiś
Przyleciał Junkers i mam dylemat... bo brzydki nie jest:)
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#10 Wysłany: 2017-11-30, 21:45
Po prawdzie, z tych dżankersów podobały mi się tylko Bauhaus i Ciocia Ju, ale gdyby mnie skazano na taki wybór jak tu, to bym się nie zastanawiał i nosił.
Gboo.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
i pytanie... zmierzyłem dokładność (aplikacja na telefonie:D) i pokazuje mi 8-9sek.
Sprawdzilem też z zegarkiem w kompie i po ok. 24h zegarek jest +15sek.
Jest czym sie przejmować? Zegarek kupiony jako używany/powystawowy.
Ostatnio zmieniony przez klik 2017-11-30, 23:27, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 22 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2467 Skąd: Warszawa
#13 Wysłany: 2017-12-01, 12:30
Pewnie dałoby radę wyregulować ale moim zdaniem nie ma sensu otwierać nowego zegarka.
Możesz pokombinować z odkładaniem zegarka na noc. Raz zostaw na płasko, deklem do dołu, a drugi raz na boku np. koronką do góry i zobacz czy ma to jakiś wpływ na dokładność chodu.
Niech się nosi
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#14 Wysłany: 2017-12-01, 21:59
klik napisał/a:
i pytanie... zmierzyłem dokładność (aplikacja na telefonie:D) i pokazuje mi 8-9sek.
Sprawdzilem też z zegarkiem w kompie i po ok. 24h zegarek jest +15sek.
Jest czym sie przejmować? Zegarek kupiony jako używany/powystawowy.
Przecież to mechaniczny werk i w dodatku pewnie zasłużony "półkownik". Ociepli się, albo pójdziesz machać łapami o innej porze, i juz będzie inaczej.
A te "pomiary" to się nadają do klopa. Jakbyś potuptał do majstra i dostał np wydruk z vibrografa, to byłoby o czym pogdakać
G.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"