Udało mi się zdobyć oryginalne wojskowe koła w czarnej farbie z 60 letnimi oponami w super stanie, do tego piasty ze 100% ilością farby w stanie magazynowym - szprychy nowe.
I coś czego długo szukałem, metalowa maskownica reflektora (występowały też nieco innego typu bakelitowe)
diver [Usunięty]
#6 Wysłany: 2016-12-02, 11:28
urzekły mnie kalamitki, a w ramach czepiania się to ktoś pomalował obręcze kół bez wyprowadzenia ubytków, no i zastanawiają mnie te nity na lampie- chyba w tamtych czasach nie było drążonych
do niciarki, raczej wydaje się iż pełne zakuwane zgłównikiem
Obręcze mają 70% oryginalnej farby, ubytki farby to ogniska korozji które są poczernione.
Oryginalną farbę zostawiłem.
Fakt, nity na lampie nie są z epoki, kupiłem ją z uszkodzonym zawiasem.
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
diver [Usunięty]
#8 Wysłany: 2016-12-02, 16:18
[quote="mike87"]Oryginalną farbę zostawiłem.[/quote]
słusznie zresztą, a nity wymień , to w sumie prosta sprawa , jakbyś nie znalazł w necie to służę
Fotorelacja z dzisiejszej wycieczki w poszukiwaniu miejsc z klimatem.
[ Dodano: 2016-12-02, 16:25 ]
diverofobia napisał/a:
słusznie zresztą, a nity wymień , to w sumie prosta sprawa , jakbyś nie znalazł w necie to służę
Prędzej wymienię całą lampę na taką by ta maskownica była zamontowana wewnątrz ramki klosza. Lampy firmy Rotodyn - Bosch szczególnie dedykowane do tych przysłonek.
Dla przykładu foto trupka z tą lampą.
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 16:31, w całości zmieniany 3 razy
Jeszcze wracając ponad pół roku wstecz rower tak się prezentował:
Większość części cywilnych została sprzedana za duże pieniądze przez co podsumowując wydatki na trupka cena nie dobiła do jakiegoś kosmicznego poziomu.
Ostatnio zmieniony przez mike87 2016-12-02, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#12 Wysłany: 2016-12-05, 23:20
To może teraz coś z zupełnie innej beczki: obowiązkowy element wyposażenia dżentelmena lat 70 w podróży:
I to na chodzie
Gboo.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
Jak to, co - Hitachi - jest przecież napisane
A na serio - maszynka do golenia?
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#15 Wysłany: 2016-12-06, 08:56
Dokładnie.
Na baterię R-14. Wówczas trzeba było mieć dojście do baterii z importu, bo uzycie krajowej "Centry" groziło zostaniem z tym ustrojstwem wiszącym przy pysku
BTW nie mam na myśli importu z ZSRR
Gbq.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2016-12-06, 08:59, w całości zmieniany 1 raz